Scriitorul Klaus Iohannis, la targul de carte de la New York

La cel mai mare targ de carte din SUA, BookExpo America 2015, ce are loc la New York intre 27 si 31 mai, va fi prezenta si Romania, programul evenimentului incluzand intalniri cu scriitori precum Norman Manea, Petru Popescu si Ana Blandiana, dar si prezentarea volumului "Pas cu pas", al lui Klaus Iohannis. In continuarea programului prilejuit de BEA 2015, pe 2 iunie, la Biblioteca Congresului din Washington DC, va avea loc o intalnire la care vor participa scriitorii Ana Blandiana si Romulus Rusan, Doina Uricariu, din partea ICR New York, si profesorii Virgil Nemoianu (The Catholic University of America) si Dennis Deletant (Georgetown University).

acum 76 luni (25 May 2015)

La cel mai mare targ de carte din SUA, BookExpo America 2015, ce are loc la New York intre 27 si 31 mai, va fi prezenta si Romania, programul evenimentului incluzand intalniri cu scriitori precum Norman Manea, Petru Popescu si Ana Blandiana, dar si prezentarea volumului "Pas cu pas", al lui Klaus Iohannis.

Participarea romaneasca la BookExpo America (BEA) 2015 este organizata de Institutul Cultural Roman (ICR), prin Centrul National al Cartii si ICR New York, in parteneriat cu Ministerul Culturii. Romania va fi prezenta la editia din acest an a evenimentului cu un stand si o serie de manifestari la Javits Center (spatiul in care se desfasoara targul) si la sediul ICR New York.

Programul include intalniri cu scriitorii Norman Manea (in dialog cu Bogdan Alexandru Stanescu, pe scena BEA si la stand) si Petru Popescu, care va vorbi, alaturi de Mona Momescu (sefa catedrei "Nicolae Iorga" de la Columbia University) despre conditia scriitorului si artistului roman stabilit peste Ocean.

La standul Romaniei vor fi prezenti, de asemenea, autorii Ana Blandiana, Romulus Rusan, Oana Cajal (care isi va prezenta, la standul Romaniei, cartea "Posters for Unwritten Plays", aparuta la Editura ICR), Theodor Damian, Mirela Roznoveanu, Alexandra Conte, Aurora Cornu, Valery Oisteanu, Carmen Firan si Valentina Ciaprazi.

De asemenea, Doina Uricariu, directorul ICR New York, va prezenta, tot la standul Romaniei, cartea "Pas cu pas", a presedintelui Klaus Iohannis, aparuta recent la editura Curtea Veche.

"Marcel Iancu in Romania si in lume" va fi tema unui slideshow si film documentar prezentat la standul Romaniei.

In plus, Sala Auditorium a ICR New York va gazdui, pe 29 mai, o intalnire cu tema "Literatura ca patrie si continent", cu participarea scriitorilor Ana Blandiana, Doina Uricariu si Romulus Rusan si a actorului Vasile Flutur.

In continuarea programului prilejuit de BEA 2015, pe 2 iunie, la Biblioteca Congresului din Was... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro