Scriitorul Cezar Paul-Badescu a vorbit cu Mircea Vasilescu, la Adevarul Live, despre "Cartile noastre de toate zilele..."

Scriitorul Cezar Paul-Badescu a vorbit cu Mircea Vasilescu, la Adevarul Live, despre

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE Cezar Paul-Badescu a dat detalii despre emisiunea sa de pe TVR 2 (3 editii noi, plus 2 reluari, saptamanal), comparand-o cu cea a lui Dan C.

acum 48 luni (18 Mar 2016)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

Cezar Paul-Badescu a dat detalii despre emisiunea sa de pe TVR 2 (3 editii noi, plus 2 reluari, saptamanal), comparand-o cu cea a lui Dan C. Daca ar putea, Cezar Paul-Badescu ar vorbi despre carti oricand si oriunde, dar bugetul oferit de TVR nu este prea mare si nu include depasari.

Scriitorul a dat detalii si despre actuala ecranizare pe care regizorul Calin Peter Netzer o turneaza dupa romanul sau Luminita, mon amour. Impreuna au convenit sa schimbe titlul (cel putin de lucru) in Ana, mon amour, pentru ca regizorul stia, din experienta turneelor cu Luminita Gheorghiu pentru "Pozitia copilului", ca numele Luminita este foarte greu de pronuntat pentru straini.

Cezar Paul-Badescu a lucrat multi ani la Adevarul si la Dilema veche. A publicat romanele Tineretile lui Daniel Abagiu si Luminita, mon amour si un volum de articole despre televiziune (Umbre pe ecranul tranzitiei). In prezent, al doilea roman al sau, cronica unei iubiri si a unei despartiri, este ecranizat de regizorul Calin Peter Netzer ("Pozitia copilului").

Mircea Vasilescu discuta cu Cezar-Paul Badescu despre starea cartii si a lecturii intr-o lume dominata tot mai mult de televiziune si Internet. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro