Scriitorul Alex Stefanescu: "Mi-a parut rau cand Emil Constantinescu a obosit sa mai strige "

Scriitorul Alex Stefanescu:

Am plans atunci de fericire, acompaniat, ca de o muzica sublima, de zanganitul miilor de legaturi de chei ale participantilor la miting. Inainte de a se pune la punct reteaua de calculatoare a asociatiei, astfel gandita incat sa nu poata fi atacata de hackeri, aveam in memoria laptop-ului meu 40.000 de nume de intelectuali (si adresele lor), toti simpatizanti ai lui Emil Constantinescu.

acum 94 luni (20 Mar 2015)

>

Totul a inceput cu ani in urma, cand sotia mea a remarcat intr-o revista studenteasca un interviu cu un profesor universitar de la Geologie, Emil Constantinescu, despre mineriade si, in general, despre situatia din Romania. Impresionata de judecatile clare si de curajul opiniei de care dadea dovada necunoscutul (pentru noi) profesor universitar, Domnita a exclamat. Am plans atunci de fericire, acompaniat, ca de o muzica sublima, de zanganitul miilor de legaturi de chei ale participantilor la miting.

Am stat de vorba cu noul presedinte al tarii de nenumarate ori, la telefon sau face to face, singur sau impreuna cu alti intelectuali cu care obisnuia sa se consulte. Cand s-a infiintat Asociatia de Sprijin pentru Emil Constantinescu, am acceptat cu entuziasm sa fiu presedintele ei. Inainte de a se pune la punct reteaua de calculatoare a asociatiei, astfel gandita incat sa nu poata fi atacata de hackeri, aveam in memoria laptop-ului meu 40.000 de nume de intelectuali (si adresele lor), toti simpatizanti ai lui Emil Constantinescu. In treacat fie spus, ziaristii care au persiflat ideea ca presedintele se bucura de sprijinul a 15.000 de intelectuali (numar considerat exorbitant si neverosimil), ar trebui ei persiflati, in conditiile in care numarul real era de 40.000. O banda de hoti ciudati

Intr-o noapte, cand eu si Domnita ne aflam in Ploiesti, apartamentul nostru din Bucuresti a fost spart de o banda de hoti ciudati, care din tot ce aveam au furat un singur lucru: laptop-ul. In plus au luat oua din frigider si le-au sfaramat pe masa mea de lucru si pe tavan, ca sa-mi fie clar ca si-au batut joc de mine. Din nefericire, in laptop erau si 300 de pagini din Istoria literaturii romane contemporane, la care lucram in acea perioada. Comandantul sectiei de politie caruia m-am adresat implorandu-l sa ma ajute sa-mi recuperez laptop-ul, mi-a spus sarcastic, cu o satisfactie abia ascunsa:

"Sa va ajute Emil Constantinescu al dumneavoa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro