Scotia pregateste un nou referendum pentru separarea de Marea Britanie

Scotia pregateste un nou referendum pentru separarea de Marea Britanie

"Proiectul de lege pentru un referendum de independenta va fi prezentat saptamana viitoare pentru consultare", a declarat Nicola Sturgeon, in deschiderea congresului partidului sau SNP la Grasgow. "Ei nu au votat pentru scaderea nivelului nostru de trai si pentru sacrificarea locurilor de munca si a investitorilor.

acum 51 luni (13 Oct 2016)

"Proiectul de lege pentru un referendum de independenta va fi prezentat saptamana viitoare pentru consultare", a declarat Nicola Sturgeon, in deschiderea congresului partidului sau SNP la Grasgow.

"Sunt hotarata ca Scotia sa poata reconsidera chestiunea independentei, si chiar inainte ca Marea Britanie sa paraseasca UE daca acest lucru este necesar pentru a proteja interesele tarii noastre", a adaugat ea, potrivit AFP si Agerpres. Sturgeon: Londra utilizeaza Brexitul pentru a propaga "xenofobia"

In opinia premierului scotian, Guvernul britanic utilizeaza Brexitul pentru a promova "xenofobia" si a-i transforma pe straini in "tapi ispasitori".

Contrar Angliei si Tarii Galilor, Scotia a sustinut cu majoritate de voturi (62%) la referendumul din 23 iunie ramanerea Regatului Unit in cadrul Uniunii Europene, iar, dupa victoria "Da"-ului pentru Brexit, dna Sturgeon a criticat permanent modul in care Guvernul conservator gestioneaza situatia. Ei se servesc de Brexit ca de un permis la xenofobie, care a fost multa vreme ascunsa si iese acum la suprafata", acuza sefa Executivului scotian.

Potrivit Nicolei Sturgeon, congresul conservatorilor a fost "o rusine", pentru ca "noi am fost martori ai unei intolerante fata de straini care nu-si are locul intr-o societate moderna, multiculturala si civilizata".

Aceasta abordare, favorizata de Londra, nu este cea pe care au ales-o britanicii sustinatori ai retragerii din UE, considera ea. "Ei nu au votat pentru scaderea nivelului nostru de trai si pentru sacrificarea locurilor de munca si a investitorilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro