"Scoate scheletul din dulap! Elibereaza si vindeca ranile trecutului". Programul din Cluj ce ajuta victimele abuzurilor

Cred ca e nevoie de un demers terapeutic, de resemnificare a acestei experiente si de imputernicire in fata sa, de o confruntare cu acest "schelet din dulap", doar ca de data asta persoana nu mai este singura, ci este sustinuta sa goleasca acest vas murdar.

acum 24 luni (6 Nov 2017)

Elibereaza si vindeca ranile trecutului" este un program dedicat victimelor abuzurilor sexuale care a fost lansat la Cluj.

"Ideea de a porni acest program o am de mai mult timp, de peste doi ani, de fapt. Experienta din cabinet m-a determinat sa-l concep ca program terapeutic de grup, iar acum am considerat ca a sosit momentul potrivit sa-l lansez", afirma terapeutul Cristina Varo, intr-un comunicat. Terapeutul clujean considera ca simpla impartasire nu rezolva problema de fond, mai ales ca societatea in care traim nu se vorbeste despre abuzuri sexuale deoarece e prea rusinos. Uneori motivul pentru care ajung la mine nu pare sa fie acesta, ci lipsa de incredere in ele, relatiile problematice cu cei din jur sau anxietatea etc. Cred ca e nevoie de un demers terapeutic, de resemnificare a acestei experiente si de imputernicire in fata sa, de o confruntare cu acest "schelet din dulap", doar ca de data asta persoana nu mai este singura, ci este sustinuta sa goleasca acest vas murdar. Astfel, devine capabila sa gaseasca modalitati noi de a crea un viitor in care sa se simta eliberata de aceasta tinichea care face zgomot in interior si poate sa isi recapete linistea, siguranta, demnitatea, puterea si increderea in sine si in ceilalti", afirma Cristina Varo. Cei doi terapeuti vor lucra cu un grup de femei care au fost abuzate sexual si se vor folosi tehnici precum: hipnoza, psihodrama si dramaterapie, limbajul corpului si al emotiilor corporale. Programul cuprinde 12 sesiuni, iar costul acestuia e de 1.440 lei, putand fi achitat in rate.

Mai puteti citi:

Apel de trezire la realitate a unui terapeut din Cluj: "Oamenii evadeaza, de obicei, fie in calatorii, fie in retele sociale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro