Scoala unde ora de geografie se tine pe dealuri, podisuri, munti, desert, litoral si in pesteri: totul se intampla in Focsani

Scoala unde ora de geografie se tine pe dealuri, podisuri, munti, desert, litoral si in pesteri: totul se intampla in Focsani

Octavian Dragomir este profesor de geografie atat la Colegiul National "Unirea", cat si la Scoala Generala "Anghel Saligny" din Focsani, unitati scolare aflate la doi pasi una de alta. Este vorba despre un laboratorul de geografie in aer liber, realizat prin forte proprii, dar si cu sprijinul scolii si al unor oameni care l-au ajutat sa creeze in curtea institutiei, pe o suprafata de 200 de metri patrati, un spatiu pe care a modelat din ciment un teren geomorfologic cu toate formele de relief intalnite in lume, pornind de la dealuri, podisuri, munti, pesteri, desert si pana la relief litoral si fluvial.

acum 57 luni (4 Jun 2016)

Octavian Dragomir este profesor de geografie atat la Colegiul National "Unirea", cat si la Scoala Generala "Anghel Saligny" din Focsani, unitati scolare aflate la doi pasi una de alta. Din toamna, ne spune ca mai mult ca sigur va activa ca profesor doar la Colegiul "Unirea", dar colaborarea cu scoala generala unde s-a format si unde si-a facut meseria cu foarte multa pasiune va continua fara doar si poate, spre beneficiul elevilor, pentru ca la "Anghel Saligny" se afla un proiect al sau de suflet, inceput acum sase ani.

Este vorba despre un laboratorul de geografie in aer liber, realizat prin forte proprii, dar si cu sprijinul scolii si al unor oameni care l-au ajutat sa creeze in curtea institutiei, pe o suprafata de 200 de metri patrati, un spatiu pe care a modelat din ciment un teren geomorfologic cu toate formele de relief intalnite in lume, pornind de la dealuri, podisuri, munti, pesteri, desert si pana la relief litoral si fluvial.

Ca lucrurile sa fie cat se poate de clare, fiecare dintre aceste forme de relief a fost vopsita in culori specifice si a fost denumita corespunzator.

Proiectul sau se imparte in trei sectiuni, astfel ca in aceeasi locatie a creat si o platforma meteorologica, cu instrumente de masura identice cu cele de la statiile meteo clasice, respectiv termometru, hidrograf, higrometru, termograf, pluviograf si heliograf, cu care elevii masoara exact temperatura de afara.

"Sunt roci din toata Romania, incepand de la sisturi verzi din Dobrogea, pana la sisturi cristaline din Fagaras, conglomerate din Ceahlau si ghips de la Andreiasu", isi prezinta profesorul "laboratorul" in aer liber. "RETIN LECTIA FARA SA MAI INVAT ACASA"

Cu toate aceste instrumente de lucru la indemana, elevii spun ca este mult mai usor sa invete geografia. "Retin lectia de la clasa, adica direct de pe teren, fara sa mai invat acasa. Lectiile de geografie su... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro