Scoala speciala de bucatarie de la Iasi. Managerul si voluntarii impart mancare calda oamenilor strazii

Scoala speciala de bucatarie de la Iasi. Managerul si voluntarii impart mancare calda oamenilor strazii

Bogdan a organizat activitatea proiectului pe doua paliere: pe de o parte, ateliere la care doritorii pregatesc meniuri prestabilite si pe de alta parte actiuni de caritate unde iesenii vin si gatesc un meniu pentru 40 de oameni ai strazii. Pentru atelierele de gatit se percepe o taxa care variaza intre 50 si 200 de lei, intrucat toate cele necesare, de la ingrediente, la masa, plita, cratita, sort, sunt asigurate de mine.

acum 73 luni (26 Oct 2016)

"Soft &Grace", primul studio in care iesenii invata sa gateasca relaxandu-se, imbina utilul si placutul cu omenia.

Pornind de la placerea pentru gatit, Bogdan, unul dintre cei cinci ambasadori Jamie Oliver din Iasi, a gandit, de fapt, doua proiecte majore.

Primul a fost "Troc", un demers inedit inceput acum doua ierni prin care Bogdan impreuna cu inca patru tineri ieseni faceau schimb de mancare, pe zambete. Cel de-al doilea, "Soft & Grace", a fost lansat la inceputul lunii octombrie, dupa ce Bogdan a renuntat la serviciul pe care il avea si s-a dedicat exclusiv pasiunii sale. Bogdan a organizat activitatea proiectului pe doua paliere: pe de o parte, ateliere la care doritorii pregatesc meniuri prestabilite si pe de alta parte actiuni de caritate unde iesenii vin si gatesc un meniu pentru 40 de oameni ai strazii. Astfel, "Troc" a fost inclus in cel de-al doilea proiect al lui Bogdan si prin urmare iesenii voluntari merg, la randul lor, la gara, sa ofere mancare oamenilor strazii.

"Atelierele de la se desfasoara in weekend, sambata si duminica, intr-un studio special amenajat. Pentru atelierele de gatit se percepe o taxa care variaza intre 50 si 200 de lei, intrucat toate cele necesare, de la ingrediente, la masa, plita, cratita, sort, sunt asigurate de mine. Pentru nu se percepe nicio taxa, doar ca pe formularul de inscriere se mentioneaza care sunt ingredientele sau produsele de care avem nevoie pentru meniul pe care vrem sa-l gatim", a povestit Bogdan. Bucatarul-sef nu pune note inca, dar cand meniul este gata, gusta din portia fiecarui cursant si, in functie de rezultat, il lauda sau ii mai impartaseste cateva secrete, astfel incat rezultatul final sa fie delicios.

Atelierele pentru copii tin o ora si jumatate, suficient pentru cei mici sa pregateasca un singur fel de mancare. Cand pregatesc o masa calda pentru oamenii strazii, cei 20 de voluntari fac mancare doua ore, de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro