Scoala ruina, adapost pentru oamenii strazii. Cum a fost devastata cladirea lasata in grija nimanui

Scoala ruina, adapost pentru oamenii strazii. Cum a fost devastata cladirea lasata in grija nimanui

O scoala din Hunedoara, devastata de oamenii strazii In anii trecuti, administratia locala din Hunedoara a planuit transformarea imobilului intr-un centru social, impreuna cu Episcopia Devei si Hunedoarei, insa proiectul a fost abandonat.

acum 42 luni (26 May 2017)

Din 2013 in in fosta Scoala generala nr. 10, din cartierul Micro 7 al Hunedoarei, nu mai au loc cursuri, iar in ultimii ani, cladirea a ramas in conservare. Nu a mai fost insa pazita, iar cu timpul geamurile i-au fost sparte, gardul imprejmuitor a fost rupt, iar peretii mazgaliti de grafitii.

Autorii actelor de vandalism au distrus si usa de intrare in fosta unitate scolara. Materiale din scoala au fost incendiate, insa autoritatile nu au observat pana in prezent distrugerile. Peste 1.500 de elevi invatau in anii 1980 aici, insa la inchiderea ei, din 2013, doar 200 de elevi mai faceau cursuri. O scoala din Hunedoara, devastata de oamenii strazii

In anii trecuti, administratia locala din Hunedoara a planuit transformarea imobilului intr-un centru social, impreuna cu Episcopia Devei si Hunedoarei, insa proiectul a fost abandonat.

Un alt plan viza transformarea cladirii intr-un hotel, insa nici acesta nu a mai fost realizat. Nici privelistea din vecinatatea fostei unitati scolare nu este ofertanta, unde doua blocuri abandonate inainte de finalizarea constructiei lor au ramas in paragina din anii 1990. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro