Scoala privata de actorie de la Buzau. Cel mai tanar invatacel are 4 ani, iar cursantii vor sa ajunga pe marile scene

Scoala privata de actorie de la Buzau. Cel mai tanar invatacel are 4 ani, iar cursantii vor sa ajunga pe marile scene

Clubul de teatru "Lordul Valah" functioneaza din octombrie 2015 in cadrul Centrului de Cultura "Alexandru Marghiloman", dupa o disutie pe care actorul Adrian Nicolae, initiatorul proiectului, a avut-o cu conducerea centrului aflat la iesirea din Buzau spre Braila. Adrian Nicolae, in varsta de 32 de ani, a inceput cariera in teatrul profesionist la Bacau si Petrosani, unde a interpretat zeci de roluri, a organizat evenimente artistice si a fost prezentator de spectacole. Daca se tin de ceea ce le spun eu, de exercitii de dictie, cu creionul tinut intre dinti, de impostatie, cu teancuri de carti puse pe plex, respiratie, vor avea mult de castigat.

acum 50 luni (13 Jan 2017)

Clubul de teatru "Lordul Valah" functioneaza din octombrie 2015 in cadrul Centrului de Cultura "Alexandru Marghiloman", dupa o disutie pe care actorul Adrian Nicolae, initiatorul proiectului, a avut-o cu conducerea centrului aflat la iesirea din Buzau spre Braila. Adrian Nicolae, in varsta de 32 de ani, a inceput cariera in teatrul profesionist la Bacau si Petrosani, unde a interpretat zeci de roluri, a organizat evenimente artistice si a fost prezentator de spectacole. Coordonatorul clubului de actorie a absolvit in 2007 Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, a fost angajat al teatrelor "George Bacovia" din Bacau si "Ion Dezideriu" din Petrosani. I-a interpretat pe Ilie Cutui din "Baltagul", pe Don Baker, in "Fluturii sunt liberi", pe Florin din "Florin si Florica", de Alecsandri, Omul orchestra in Fridakahlomania, regizat de Alexander Hausvater.

A jucat in filmul "Ceva bun de la viata", regizat de Dan Pita, a participat la numeroase festivaluri si a fost organizator, trei ani consecutiv, al Zilei Mondiale a Teatrului. A revenit in Buzau in 2010, cand a inceput sa traseze primele coordonate ale proiectului de infiintare a unui club de teatru. La Petrosani am avut bucuria de a juca la regizori cu cota, cum ar fi Alexander Hausvater, Constantin Dicu, fost regizor al Televiziunii Romane. Am invatat suficient, de ici, de acolo, si avand si modulul pedagogic am zis sa transmit mai departe, atat cat ma pricep, dar la un mod profesionist, si copiilor buzoienilor. Inca din primul an de la infiintare, clubul a avut numeroase proiecte, precum spectacolele "Fluturii sunt liberi", "Titanic Vals", "Steaua fara nume", participari alaturi de celelalte cercuri ale Centrului Marghiloman la proiecte desfasurate in aer liber, cum ar fi "Arta printre blocuri", "Artist in devenire".

Micii actori coordonati de Adrian Nicolae au sustinut un spectacol in foisorul din incinta parcului Marghiloman, in incercarea de a oferi o alternativa culturala oamenilor care se afl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro