Scoala de karting din Constanta, in pragul evacuarii

Daca aceasta pista de karting exista de 40 de ani, fiind singura din sud-est-ul tarii, unde copiii se pot instrui si pot incepe un sport de performanta, de ce conducerea Palatului Copiilor Constanta nu tine cont de dorinta copiilor care vor sa practice acest sport?", spune Bogdan Baicioiu. Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta detine un numar de 20 de karturi pentru scoala, competitii si agrement, de asemenea o autoutilitara pentru transportul materialelor de concurs si a pilotilor, absolut necesare desfasurarii acestei activitati, toate acestea fiind depozitate in spatiul din incinta Palatului Copiilor Constanta.

acum 88 luni (27 May 2015)

Singura pista de karting din sud-estul Romaniei este pe punctul de a fi inchisa. Clubul sportiv care o inchiriaza de peste un deceniu a primit un memoriu de la conducerea Palatului Copiilor, care detine spatiul, prin care i se cere sa paraseasca imediat zona.

Presedintele Club Sportiv Tomis Kart, Bogdan Bacioiu, spune ca a incheiat un contract de inchiriere cu Palatul Copiilor Constanta pentru pista de karting si cladirea aferenta, care ulterior au fost prelungite anual pana in 2014. "Cu toate ca am depus nenumarate adrese la Secretariatul Palatului Copiilor Constanta, in care solicitam prelungirea contractului de inchiriere pentru anul 2015, raspunsul conducerii a fost acela ca prelungirea se poate face doar prin Hotarare de Guvern", spune acesta. De la minister nu s-a primit un raspuns pozitiv si conducerea Palatului Copiilor nu a gasit alte cai de rezolvare ale situatiei. In situatia aceasta, Fundatia Tomis Kart si Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta sunt in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea de cursuri si instruire cu copii inscrisi in anul 2015 la scoala de karting.

Membru fondator al Federatiei Romane de Karting

Conducerea clubului afirma ca li se face o nedreptate.

"Mentionam ca cercul de karting al Palatului Copiilor Constanta a fost inchis in anul 1992, iar in anul 2002, cand am preluat pista de karting si spatiul aferent a trebuit sa facem investitii majore, deoarece acestea erau intr-o stare avansata de degradare. Cu ajutorul sponsorilor si cu forte proprii am reusit sa reamenajam si sa reluam activitatea de karting, chiar daca Directia Judeteana de Tineret si Sport nu ne-a sprijinit in demersurile noastre. Daca aceasta pista de karting exista de 40 de ani, fiind singura din sud-est-ul tarii, unde copiii se pot instrui si pot incepe un sport de performanta, de ce conducerea Palatului Copiilor Constanta nu tine cont de dorinta copiilor care vor sa practice acest sport?", spune Bogdan Baicioiu.

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro