Scoala, agentii secreti, razboiul

Scoala, agentii secreti, razboiul

Se uita din nou in stanga si in dreapta, apoi rade mai tare si pune mana in jurul gatului fetei cu un gest stangaci, fara sa se lipeasca de tot de ea, ca si cum s-ar fi asteptat sa o incaseze in orice secunda. De unde am tras concluzia ca fetele sunt mereu de vina, ca scoala nu mai e ce-a fost (si multe clisee din aceeasi serie), ca "mai puneti mana pe o carte", ca vine razboiul, ca vin alegerile si ca nu va fie frica!, agentii secreti umbla pe toate strazile.

acum 81 luni (26 Sep 2014)

>

Fata are vreo 15 ani si este imbracata ca Rihanna. Fata ii vorbeste unui baiat de-o seama cu ea, imbracat ca un copil de 15 ani, care totusi o asculta cu interes si, din cand in cand, pare ca incearca sa o faca sa vorbeasca un pic mai incet.

"Pai da, a zis si diriga ca lasa, sa stam noi linistiti ca ne trece ea la mate daca va fi cazul. Asa a si zis: ca o sa fie grav! Auzi ce zice profesoara, ca i-am lezat eu orgoliul de profesoara, draga! Ca ea a zis ca va declara razboi elevilor prosti, stii, iar eu nu m-am putut abtine si i-am batut obrazul, dar cu bun-simt. Baiatul ingana ceva, da din cap pe jumatate convins, in timp ce se uita cu un zambet jenat de jur-imprejur. Si am patat-o, am dat fond de ten pe ea! Fata rade si ii da coate, baiatul rade si el, a reusit totusi sa o impresioneze cumva. Se uita din nou in stanga si in dreapta, apoi rade mai tare si pune mana in jurul gatului fetei cu un gest stangaci, fara sa se lipeasca de tot de ea, ca si cum s-ar fi asteptat sa o incaseze in orice secunda.

Ma holbez mai bine la ei si imi aduc aminte ca pe baiat l-am mai vazut intr-o alta seara, in acelasi tramvai, dar insotit de un coleg. Unul din ei remarcase un politist rutier la o intersectie, iar celalalt intrebase: "Tu stiai ca mai exista politisti pe strada?". I-ai mai vazut, stiai ca mai ies, ca mai fac din astea? Ca mai dirijeaza circulatia?". Nu imi aduc aminte exact, dar cred ca i-am vazut o singura data. Cum sta el acolo frumos, in centru, cum arata pe unde trebuie sa mearga fiecare, sta acolo in uniforma si cu masina de Politie parcata in apropiere.

De unde am tras concluzia ca fetele sunt mereu de vina, ca scoala nu mai e ce-a fost (si multe clisee din aceeasi serie), ca "mai puneti mana pe o carte", ca vine razboiul, ca vin alegerile si ca nu va fie frica!, agentii secreti umbla pe toate strazile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro