Schweighofer ameninta ca se retrage din Romania: Codul Silvic pune in pericol 3.000 de locuri de munca

Schweighofer ameninta ca se retrage din Romania: Codul Silvic pune in pericol 3.000 de locuri de munca

"Prejudiciul potential total in urma inchiderii unitatilor noastre de productie ar fi, pentru bugetul de stat al Romaniei, de mai mult de 150 milioane de euro pe an. "Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul presedintelui.

acum 103 luni (15 May 2015)

Holzindustrie a transmis o scrisoare la Parlament, prin care reclama pragul de 30% privind achizitia de masa lemnoasa. Articolul 60 va avea un impact negativ asupra tratatului bilateral de investitii dintre Austria si Romania, dat fiind ca Austria este tara noastra de origine si, astfel, Romania ar putea fi adusa in fata Centrului international de Solutionare a disputelor privind investitiile de la Wasgington", se arata in scrisoare.

In scrisoarea semnata de Gerald Schweighofer, CEO al Holzindustrie Schweighofer arata ca investitiile sale se ridica la 778 de milioane de euro, avand peste 3.000 de angajati romani. "Prejudiciul potential total in urma inchiderii unitatilor noastre de productie ar fi, pentru bugetul de stat al Romaniei, de mai mult de 150 milioane de euro pe an.

Valeriu Zgonea, cel caruia i s-a adresat scrisoarea, a precizat, in sedinta Biroului Permanent de miercuri, ca nu are nicio competenta in acesta problema, iar conducerea Camerei a decis sa trimita scrisoarea Comisiei juridice pentru un punct de vedere.

Codul Silvic a rupt coabitarea

Premierul Victor Ponta a lasat de inteles ca seful statului s-a lasat influentat de unii liberali care fac jocurile companiei austriece atunci cand a intors Codul Silvic in Parlament refuzand sa-l promulge. "Impresia mea personala este ca presedintele a retrimis legea in Parlament pe baza unor informatii de la niste , in special liberali, pe care ii vedeti si zilele acestea luptandu-se cu dintii pentru interesele Schweighofer, interese care, din punctul meu de vedere, sunt strict private", a spus Ponta miercuri seara, intr-o interventie telefonica la B1. "Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro