Schimbarile care survin la 20, 30 si 40 de ani: varstele vaginului

Schimbarile care survin la 20, 30 si 40 de ani: varstele vaginului

Surplusul de kilograme, procesul de imbatranire sau uzura pot duce la slabirea diafragmei pelvine a perineului, formata din muschii ridicatori anali, muschii coccigieni si muschiul sfincter anal extern, tensionand organele, motiv pentru care multe femei acuza pierderi de urina. Nivelul scazut de estrogen din organism perturba echilibrul alcalin-acid al vaginului, care poate lasa loc inflamatiilor, "la pachet" cu subtierea si uscarea peretilor vaginali, de unde si aparitia mancarimilor, senzatiei de arsura si inrosirea tegumentelor.

acum 89 luni (10 Dec 2014)

Urmare a studiului care a aratat ca femeile nu stiu foarte multe lucruri referitoare la propriul corp, in special despre vagin, revista Women's Health a publicat un articol, la care si-au adus aportul specialisti, pentru a constitui un ghid cu informatii despre modificarile fizice ale vaginului in decursul timpului.

La 20 de ani...

La 30 de ani... Femeile care nasc prin cezariana isi scutesc vaginul de un efort considerabil, similar cu cel inregistrat la nivelul uterului (ca dilatare), care il afecteaza in urma nasterii naturale.

La 40 de ani...

Cu toate ca rezerva de ovule a femeii se micsoreaza rapid incepand cu varsta de 40 de ani, ea continua sa ovuleze si sa aiba menstruatie. Totusi, ciclurile menstruale sunt ceva mai scurte ca durata si se incheie, de regula, pana spre varsta de 51 de ani, cand se instaleaza menopauza. Organismul are grija sa scada drastic nivelul de fertilitate cu 5 sau 10 ani inainte de menopauza.

Organele reproducatoare sunt sustinute de o retea (de forma unui hamac) de tendoane, tesuturi si muschi. Surplusul de kilograme, procesul de imbatranire sau uzura pot duce la slabirea diafragmei pelvine a perineului, formata din muschii ridicatori anali, muschii coccigieni si muschiul sfincter anal extern, tensionand organele, motiv pentru care multe femei acuza pierderi de urina. Nu in ultimul rand, aceasta slabire duce poate duce la senzatia de greutate in zona vaginala.

Nivelul scazut de estrogen din organism perturba echilibrul alcalin-acid al vaginului, care poate lasa loc inflamatiilor, "la pachet" cu subtierea si uscarea peretilor vaginali, de unde si aparitia mancarimilor, senzatiei de arsura si inrosirea tegumentelor.

Cititi si:

FOTO "Terapia" sexy cu ajutorul careia romancele trec mai usor peste infidelitatea sotilor si peste divort

FOTO VIDEO Manchine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro