Schimbari majore in SALARIZAREA personalului medical

Pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar au fost stabilite salarii de baza pe functii, grade, trepte profesionale si gradatii diferentiate pe unitati clinice, unitati neclinice, servicii de ambulanta si structuri de primiri urgente, anatomie patologica si medicina legala.

acum 80 luni (8 Jun 2016)

Guvernul Romaniei a aprobat, miercuri, ordonanta de urgenta pentru salarizarea in sistemul public, care se va aplica de la 1 august a.c. Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anuntat ca de prevederile ordonantei vor beneficia 650.000 de oameni, dar marele castigator este domeniul sanitar.

- medicul rezident anul VI-VII, are o crestere de 746 lei;

- medicul rezident anul III, are o crestere de 294 lei;

Intrucat Ordonanta prevede cresterea salariilor de baza, pentru medicii rezidenti s-a majorat plafonul de la care se acorda bursa de rezident pana la 4.749 lei.

Pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar au fost stabilite salarii de baza pe functii, grade, trepte profesionale si gradatii diferentiate pe unitati clinice, unitati neclinice, servicii de ambulanta si structuri de primiri urgente, anatomie patologica si medicina legala. Vorbim despre sectiile sau compartimentele cu paturi de ATI/TI si de transport neonatal. Personalul din aceste unitati va fi inclus in capitolul serviciilor de ambulanta si compartimentelor de primiri urgente si vor primi salarii de baza mai mari. Garzile efectuate in afara orelor de program de catre personal medical cu pregatire superioara vor fi reglementate pe baza unui contract separat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro