Schimbare RADICALA la plata taxelor. TREBUIE SA AFLI ASTA

Schimbare RADICALA la plata taxelor. TREBUIE SA AFLI ASTA

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat, dupa sedinta Guvernlui de miercuri, ca, potrivit ordonantei de urgenta, comisioanele bancare sunt de 0,3% si vor fi suportate din bugetul de stat, nu de catre contribuabili sau de catre institutiile carora le sunt platite diferitele impuneri fiscale.

acum 74 luni (1 Oct 2014)

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a anuntat, dupa sedinta Guvernlui de miercuri, ca, potrivit ordonantei de urgenta, comisioanele bancare sunt de 0,3% si vor fi suportate din bugetul de stat, nu de catre contribuabili sau de catre institutiile carora le sunt platite diferitele impuneri fiscale. Daca vom implementa rapid procedurile, vom fi prima tara din lume care va avea un punct unic de plata cu cardul pentru toate taxele si impozitele" , a spus ministrul, citat de Mediafax.

In actul normativ se arata ca Trezoreria Statului va fi autorizata ca acceptator de plata cu cardul bancar si va presta acest serviciu pentru toate institutiile publice, astfel incat toti contribuabilii persoane fizice care detin carduri apartinand unui sistem de plata ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), sa-si poata achita printr-un punct unic toate impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii.

Trezoreria va accepta conectarea la un sistem de plata numai in anumite conditii, printre care se stabileste limitarea comisionului perceput fiecarei tranzactii la 0,3% din valoarea acesteia, nefiind acceptate comisioane fixe sau alte costuri suplimentare pentru Trezorerie si institutii publice.

"Acest comision este corelat cu proiectul de regulament privind comisioanele interbancare pentru operatiunile de plata utilizand cardul care prevede plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzactii la 0,2% din valoarea tranzactiei pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cele de credit", a comunicat si Ministerul Finantelor. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro