Schimbare de ton la Antena 3 in favoarea protestatarilor: "Si vocea lor trebuie ascultata". RTV nu se dezice

Schimbare de ton la Antena 3 in favoarea protestatarilor:

Amplele proteste de miercuri seara, cand peste 300.000 de oameni din toata tara si-au exprimat dezacordul fata de adoptarea de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codurilor Penale, au fost relatate de toate posturile de televiziune.

acum 80 luni (2 Feb 2017)

Amplele proteste de miercuri seara, cand peste 300.000 de oameni din toata tara si-au exprimat dezacordul fata de adoptarea de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta privind modificarea Codurilor Penale, au fost relatate de toate posturile de televiziune. La polul opus s-a aflat, ca de fiecare data, Romania TV, unde unul dintre invitati a declarat ca protestele reprezinta "lupta presedintelui cu PSD, iar pentru asta Iohannis este dispus sa dea foc tarii". Cateva dintre burtierele afisate de RTV, potrivit Paginademedia.ro: "Liderii partidelor perdante agita spiritele", "Propaganda Iohannista: facem revolutie", "Guvernul impus blocheaza sistemul securist", "Cel mai mare asediu al iohannistilor asupra Guvernului", "Tehnocratii vor la putere prin forta, nu prin vot", "Tehnocratii si fanii lor fac circ la Guvern". Desi initial s-a insistata ca oamenii cer demisia Guvernului, ulterior chiar s-a spus ca "vocea protestatarilor trebuie ascultata", fiind respinsa categoric ideea ca violentele de miercuri seara au fost provocate de protestatari, desi in restul zilelor in care oamenii au iesit in strada Antena 3 a accentuat ideea ca manifestatiile sunt violente. Radu Tudor a fost cel care a luat apararea protestatarilor declarand ca este clar faptul ca nu acestia au declansat incidentele violente: "Acesti agitatori au distrus pur si simplu spiritul mitingului pasnic de pana acum. De asemenea, mesajele afisate pe burtiere au fost pro-manifestanti fata de serile trecute - "Sunt numerosi agitatori langa cladirea Guvernului."

Si atitudinea fata de Guvern s-a schimbat la Antena 3, fapt vizibil prin burtierele afisate: "Politicieni inconstienti arunca Romania in aer", "Nu exista dialog intre puterile statului" si "Romania blocata de Ordonanta 13". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro