Scheletul din dulapul unuia dintre cei mai mari fotbalisti ai Romaniei, care a infundat puscaria pentru crima

Scheletul din dulapul unuia dintre cei mai mari fotbalisti ai Romaniei, care a infundat puscaria pentru crima

La vremea aceea a fost arestat si dus la Militia Judeteana de la Targoviste", a mai spus Vasile Neagu. "Cetateanul Parcalab Ion fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, din care a executat doar doi, intre anii 1982 si 1984", a declarat comisarul Mihaela Savu.

acum 64 luni (6 Apr 2017)

Ion Parcalab este unul dintre fotbalistii carora fostul dictator Nicolae Ceusescu le-a permis sa plece in strainatate in anii '70, ca urmare a relatiilor bune pe care le avea cu presedintele Frantei, Georges Pompidou. Tatal meu era militian si subofiterii si ofiterii aveau o revista care se numea . Pe vremea aceea, echipa de aur a lui Dinamo era formata din Parcalab, Datcu, Popa, Nunweiller III, Ivan, Stefan, Tarcovnicu, Emil, Fratila, Haidu si Nunweiller VI", declara Vasile Neagu pentru "Adevarul", acum cativa ani.

Dupa ce si-a incheiat cariera, Parcalab a devenit antrenor, iar la inceputul anilor '80 a ajuns sa activeze la Progresul Pucioasa, in Divizia C.

"A vrut sa aiba o echipa tanara si l-a luat pe portarul Stancu de la Targoviste. Dupa un meci din campionatul Diviziei C, jucat acasa, a avut loc o masa, cum se obisnuia, la un motel din Pucioasa. Pe fondul unor discutii mai aprinse si sub influenta bauturilor alcoolice s-a luat la harta cu Stancu. Cei doi au mers la toaleta ca sa transeze disputa barbateste si acolo Parcalab l-a omorat pe Stancu. Probabil ca portarul a fost mai beat decat Parcalab si nu a putut sa se apere. Am inteles ca i-a bagat o coada de matura pe gat, care l-a omorat pe loc. La vremea aceea a fost arestat si dus la Militia Judeteana de la Targoviste", a mai spus Vasile Neagu. "Cetateanul Parcalab Ion fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, din care a executat doar doi, intre anii 1982 si 1984", a declarat comisarul Mihaela Savu.

In ciuda acestui fapt, Vasile Neagu, dinamovistul infocat, nu a renuntat la marele sau idol si ii ducea ziarele in inchisoare. Cand era de serviciu, de trei ori pe saptamana ii duceam. Ii duceam si materiale mai vechi, de doi-trei ani, dar si mai recente. Zbura de la o poarta la alta de nu il vedeai", mai spune Vasile Neagu. Toata lumea fotbalistica de la vremea respectiva, de-aci din judet,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro