Scenariul "Diaconu-independent" primeste o serioasa lovitura

Marian Vanghelie sustine ca, la euroalegerile din 2014, a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu si nu pentru Elena Basescu, asa cum declarase recent. Inainte de euroalegerile de anul trecut, Mircea Diaconu a demisionat din PNL, nemultumit pentru eliminarea de pe lista PNL pentru Parlamentul European, pe motiv ca era incompatibil.

acum 96 luni (26 Mar 2015)

Marian Vanghelie sustine ca, la euroalegerile din 2014, a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu si nu pentru Elena Basescu, asa cum declarase recent. Informatia a fost facuta publica de unul dintre avocatii lui Marian Vanghelie, Catalin Dancu.

Initial, primarul Sectorului 5 a spus ca a contribuit la strangerea mai multor semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu. In sala de judecata, unde se analizeaza contestatia lui Vanghelie la masura arestului preventiv, primarul a revenit asupra declaratiei si a explicat ca, de fapt, nu a strans semnaturi pentru Elena Basescu, ci pentru Mircea Diaconu. "Stiu ca Marian a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu, le-am vazut si eu. S-a sfatuit cu mine si i-am spus: da, ajuta-l pentru ca acest om are nevoie de aceste semnaturi. Marian, uman si din respect pentru activitatea profesionala a lui Mircea Diaconu, a vrut sa il ajute, a vorbit cu el la telefon si de la mine de acasa", a declarat Oana Mizil. "Am primit foarte multe liste de semnaturi in campanie. Eu am depus 117.000 de semnaturi, mai bine de jumatate in plus fata de cele necesare. Intrebat daca Vanghelie i-a trimis liste de semnaturi, Mircea Diaconu a replicat: "Nu stiu, dar daca veneau de la Vanghelie veneau cu niste ghiocei, nu era asa. Oricum, mi se pare o problema falsa, nu are relevanta (...) Ca sa va spun, in campanie am avut si o semnatura de la Basescu, era de la un cetatean pe care il chema Basescu".

Daca afirmatiile lui Vanghelie s-ar confirma, ar fi prima dovada clara a sprijinului PSD pentru Mircea Diaconu. Inainte de euroalegerile de anul trecut, Mircea Diaconu a demisionat din PNL, nemultumit pentru eliminarea de pe lista PNL pentru Parlamentul European, pe motiv ca era incompatibil. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro