Scenariul de cosmar pentru omenire: ce se intampla cu Pamantul, daca disparem

Scenariul de cosmar pentru omenire: ce se intampla cu Pamantul, daca disparem

Aproximativ la cateva sute de ani de la disparitia omului, un lucru sigur va ramane in urma oamenilor: gunoaiele, mai ales cele din plastic care, spre deosebire de metal, nu ruginesc sau se erodeaza atat de repede.

acum 91 luni (10 Sep 2015)

Pentru inceput, ne gandim la centralele electrice care ar ramane fara combustibil, adica adio lumina si orice dispozitiv pe baza de electricitate.

Asta inseamna ca peste un miliard de porci sau vaci si peste 20 de miliarde de pui ar putea sa evadeze pentru a gasi ceva de mancare. Fara oameni, aceste animale fie vor muri de foame, fie legea junglei va face sa fie mancate de pisici sau caini. Ca intr-un lant trofic, cainii si pisicile vor fi la randul lor mancate de animale salbatice precum coioti, lupi sau tigri. Vestea "buna" e ca macar sobolanii si gandacii care depind la fel de mult de noi vor avea un sfarsit rapid.

In ceea ce priveste marile orase, fara electricitate strazile vor deveni rauri in orasele cu hidrocentrale si baraje sau vor fi acoperite de iarba si mai tarziu de o intreaga padure. In timpul acesta caselor le va fi suficienta o scanteie ca sa arda una dupa alta, iar in zonele rurale daca nu vor veni incendiile de hac, termitele sigur o vor face. Tot ceea ce inseamna metal, de la masini la poduri sau alte cladiri, va incepe sa reactioneze cu oxigenul si umiditatea din aer si se va degrada rapid.

Aproximativ la cateva sute de ani de la disparitia omului, un lucru sigur va ramane in urma oamenilor: gunoaiele, mai ales cele din plastic care, spre deosebire de metal, nu ruginesc sau se erodeaza atat de repede. Viitorii oameni de stiinta, care vor popula cumva planeta, vor afla de existenta noastra in felul asta. Dincolo de pasiunea evidenta pentru plastic, extraterestii vor vedea si cum am colonizat fiecare particica din Pamant. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro