Scena halucinanta traita de un afacerist vanat in trafic, umilit si sanctionat de trei ori intr-o clipa de 2 agenti de la Rutiera: "Nu va e rusine? Ar trebui sa ne ajutati!"

La inceputul acestei luni, antreprenorul, aflat la un eveniment de profil in Moldova, a avut neplacerea de a-i cunoaste pe doi dintre agentii de la Politia Rutiera Iasi, dupa ce - recunoaste el - a calcat prea tare pedala de acceleratie. Va prezentam, mai jos, textul scrisorii: "In Moldova, politistii sunt total lipsiti de respect, aroganti, te urmaresc in trafic cu masini civile fara nici o inscriptie oficiala, te opresc si se intampla o scena absurda, abuziva, tipica pentru politistul smecher care in loc sa te ajute si sa previna, te abuzeaza!

acum 106 luni (15 Jul 2015)

Antreprenorul este Alin Prunean, cel care a deschis la Valcau, in Salaj, o intreprindere sociala unde mierea apicultorilor locali este combinata cu diverse arome (cafea, scortisoara, chilli, hribi si altele), ambalata si vanduta, apoi, in toata Europa. Produsele de la Valcau au fost apreciate inclusiv de reprezentantii Casei Regale a Marii Britanii.

La inceputul acestei luni, antreprenorul, aflat la un eveniment de profil in Moldova, a avut neplacerea de a-i cunoaste pe doi dintre agentii de la Politia Rutiera Iasi, dupa ce - recunoaste el - a calcat prea tare pedala de acceleratie.

Descrierea "intalnirii" dintre antreprenor si cei doi agenti a fost postata pe Facebook de Alina, sotia lui Alin Prunean, martora la incident. "Scrisoarea deschisa" a fost distribuita de peste 1.000 de utilizatori ai retelei de socializare, iar comentariile nu au intarziat sa apara.

Va prezentam, mai jos, textul scrisorii:

"In Moldova, politistii sunt total lipsiti de respect, aroganti, te urmaresc in trafic cu masini civile fara nici o inscriptie oficiala, te opresc si se intampla o scena absurda, abuziva, tipica pentru politistul smecher care in loc sa te ajute si sa previna, te abuzeaza! Ma rog, ne cerem scuze, nu vrem sa generalizam, dar asta e senzatia lasata in urma cu cateva momente de doi politisti ieseni, care au abuzat de functia si uniforma din dotare.

Primul coleg ( cel din imagine) ne anunta ca am depasit viteza cu x km la ora in zona Podul Iloaiei / Iasi. Alin ii spune frumos ca ii pare rau si ca in Romania e peste puterea de suportabilitate a oricui sa faca 450 de km in 15 ore. Isi aprinde o tigara si cu ea in coltul gurii completeaza un sfert de ora un proces verbal. Observam o masina oficiala de politie aproape si intram linistiti in masina. Ar trebui sa ne ajutati, nu sa ne vanati si sa ne tratati asa!"

La care politistul, zeflemitor: "Bi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro