Scapi de o proba a BAC-ului daca mergi la olimpiada? Ideea inspectorului scolar general din Cluj: "Premiile si mentiunile ar putea fi echivalate cu 10 la BAC"

Conferinta Regionala a Inspectorilor Scolari Generali din Regiunea de Nord-Vest, organizata din initiativa profesorilor clujeni, i-a adus in "inima Ardealului", in zilele de 25 si 26 iunie, pe inspectorii scolari generali din judetele Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Satu-Mare, Salaj si Timis.

acum 49 luni (1 Jul 2015)

Conferinta Regionala a Inspectorilor Scolari Generali din Regiunea de Nord-Vest, organizata din initiativa profesorilor clujeni, i-a adus in "inima Ardealului", in zilele de 25 si 26 iunie, pe inspectorii scolari generali din judetele Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures, Satu-Mare, Salaj si Timis. La dezbaterile despre cum sa imbunatateasca actuala Lege a Educatiei, dar si metodologiile de organizare a examenelor nationale, a participat si secretarul de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Vasile Salaru. Patru dintre acestea sunt: recunoasterea cu nota 10 a probelor de Evaluare Nationala/Bacalaureat la care elevii au obtinut rezultate la fazele nationale ale olimpiadelor in ultimii 2 ani; scurtarea perioadei de desfasurare a examenului de Bacalaureat prin organizarea probelor de competente in timpul anului scolar; reintroducerea salariului de merit si a fondului de premiere la nivelul unitatii de invatamant (la dispozitia Consiliului de Administratie al scolii).

"Ideea echivalarii premiilor si mentiunilor de la olimpiade cu 10 la Evaluarea Nationala sau Bacalaureat a plecat de la Cluj.

In opinia acestuia, noua Lege a Educatiei nu va putea, tehnic vorbind, sa fie modificata pentru ca echivalarea de care vorbea sa fie pusa in aplicare la examenele nationale 2016. In schimb, daca ideea va fi acceptata si aprobata, o Hotarare de Guvern ar putea-o pune in practica. Concluzia unui elev clujean, dupa 4 ani de liceu: "La ce profil sunt eu?"

Bacalaureat 2015 Limba Materna Maghiara si Germana Cluj

Cu Bac-ul la psihiatru: sfaturile unui medic pentru elevii stresati care dau Bacalaureatul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro