Scapa de stres cantand la instrumente muzicale exotice. Metoda este practicata de popoare inca din antichitate

Scapa de stres cantand la instrumente muzicale exotice. Metoda este practicata de popoare inca din antichitate

Prima intalnire a avut loc la finele lui martie, la Susote, nou-deschisa casa cu gradina de langa Universitatea Ovidius, unde se intampla ateliere de muzica, handmade, teatru si film. De aceste ore de muzica vor beneficia elevii de la Colegiul National de Arte Regina Maria, Liceul Teoretic Decebal, Scoala nr. Muzeul de Arta din Constanta va gazdui concertul in premiera de muzica folk cantata de Mariana Butnaru si percutie - doua ore in care fiecare sustine un moment solo, iar finalul va fi interactiv cu publicul.

acum 92 luni (1 Apr 2016)

Prima intalnire a avut loc la finele lui martie, la Susote, nou-deschisa casa cu gradina de langa Universitatea Ovidius, unde se intampla ateliere de muzica, handmade, teatru si film.

"Intai am vrut sa folosim aceasta metoda pentru propria relaxare, parinti, copii, apoi am vazut ca sunt curiosi de ea tot mai multi prieteni si cunoscuti. A fost nevoie sa ne adunam pentru ca oamenii au nevoie sa se intalneasca, sa socializeze, sa cunoasca alti oameni cu care rezoneaza. Percutia nu este doar o metoda de relaxare si exprimare emotionala, ci poate fi folosita cu succes in educatia nonformala a copiilor nostri, chiar in scoli", explica psih.

De Sense of Music au auzit si dascali ai Constantei, precum si din Navodari, care au cerut ca Irina si prietenii sai sa vina in scolile lor, pentru a invata elevii sa manuiasca aceste instrumente. Sesiunile de muzica vor fi facute in Saptamana de Scoala Altfel.

De aceste ore de muzica vor beneficia elevii de la Colegiul National de Arte Regina Maria, Liceul Teoretic Decebal, Scoala nr. "Le va creste sentimentul de apartenenta la grup, se vor implica in actiunile echipei, vor invata sa se armonizeze cu ei insisi si apoi cu ceilalti din jur, iar aceasta va avea rezultate neasteptate in imbunatatirea comportamentului. Isi vor descoperi pasiuni, poate chiar abilitati de care nu stiau, noua traire pozitiva reflectandu-se apoi in atitudinea de zi cu zi, de acasa, la scoala, in societate", arata psihologul Irina Molnus (foto jos).

Urmatoarea intalnire Sense of Music are loc intr-un spatiu mai mare, datorita prietenilor tot mai multi chemati de sunetul si simtul muzicii. "Cu banii cumparam mai multe instrumente, pentru a ajunge la un necesar pentru o clasa de copii - 30 bucati. In prezent avem 19, din donatia precedenta am mai luat 2 si am mai primit donatie o pereche de clave de la o fabrica de mobila", enumera Irina. El este cel de la care Ir... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro