Scandalul unitatilor de transfuzii neautorizate: La Spitalul Judetean din Cluj-Napoca s-au gasit solutii. La celelalte 141 de spitale, e un mare semn de intrebare
Printre cele 142 de spitale de stat sau private care au Unitatile de Transfuzii (UTS) neautorizate se numara si Judeteanul din Cluj. Pe de-o parte, ministerul a cerut situatiile de la Directiile de Sanatate Publica (DSP) din toate judetele, iar pe de alta parte a comparat aceste rezultate cu unitatile care primesc sange si produse sanguine de la Institutul National de Hematologie si Centrele de Transfuzii.
Printre cele 142 de spitale de stat sau private care au Unitatile de Transfuzii (UTS) neautorizate se numara si Judeteanul din Cluj. Unitatea medicala in cauza are doua sectii pentru care UTS-urile nu au primit acordul de functionare de la DSP-ul judetean. Este singura unitate din cele 142 devoalate de Ministerul Sanatatii, care, pana in acest moment, a raspuns oficial.
Ieri va anuntam ca Ministerul Sanatatii a realizat o centralizare a situatiei autorizarii unitatilor de transfuzii din spitalele romanesti publice si private. Pe de-o parte, ministerul a cerut situatiile de la Directiile de Sanatate Publica (DSP) din toate judetele, iar pe de alta parte a comparat aceste rezultate cu unitatile care primesc sange si produse sanguine de la Institutul National de Hematologie si Centrele de Transfuzii.
S-a descoperit, astfel, ca 142 de unitati medicale, de stat sau private, au Unitati de Transfuzii neautorizate. E vorba inclusiv de spitale judetene, din orase mari ale Romaniei, iar printre ele enumeram Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, care are doua sectii, de chirurgie I si compartiment ATI O-T, unde UTS-urile nu sunt autorizate.
In primul rand, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, fiind structurat in sistem pavilionar, a organizat mai multe unitati de transfuzie sanguina (UTS), in conformitate cu Legea 282/ 2015, care au arondate sectiile spitalului. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro