Scandalul "sex la examen" in Iasi. Vasile Astarastoae si-a dat demisia din functia de rector al UMF Iasi

Scandalul

Potrivit unui anunt facut in dupa-amiaza zilei de vineri, 6 februarie, in cadrul unei conferinte de presa, Vasile Astarastoae si-a dat demisia din functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicata UPDATE Rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae, implicat in scandalul de coruptie de la Medicina, aplaudat de sute de persoane la Seara Valorilor Limbaj de mahala al prorectorului invinuit in scandalul de la UMF Iasi: "Se spune ca ma-sa ii cu...a, iar tac-su ii laba...u" Scandal de coruptie la UMF.

acum 106 luni (6 Feb 2015)

Potrivit unui anunt facut in dupa-amiaza zilei de vineri, 6 februarie, in cadrul unei conferinte de presa, Vasile Astarastoae si-a dat demisia din functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Vasile Astarastoae a fost condamnat in iulie 2014 de Curtea Suprema pentru conflict de interese dupa ce inspectorii Agentiei Nationale pentru Integeritate (ANI) au constatat ca oficialul s-a angajat pe sine si pe fiica sa in mai multe proiecte europene derulate de institutiile pe care le conducea.

In cursul conferintei de presa de astazi, 6 februarie, Astarastoae a sustinut ca a luat decizia de a renunta la functia de rector pe data de 1 august 2014, dar ca a amanat momentul pana acum pe motiv ca 2015 ar fi an electoral la UMF Iasi, alegerile interne urmand a avea loc in luna mai. Interimatul in functia de rector va fi asigurat de Dragos Pieptu (foto dreapta), cel care a ocupat pana acum functia de prorector al UMF.

Pieptu a folosit un limbaj de mahala intr-un dialog cu reporterii "Adevarul" din octombrie 2011, in mijlocul anchetei DNA la UMF Iasi legata de trucarea unei licitatii pentru achizitionarea unei platforme de e-learning.

Vasile Astarastoae ramane membru al Senatului Uniersitatii de Medicina si Farmacie Iasi, dupa demisia din functia de rector. Astarastoae spune ca a trimis deja demisia la Ministerul Educatiei, care are termen de 30 de zile pentru a-i furniza un raspuns. Iar aceasta universitate este una puternica indiferent de furtunile care se abat sau de ceea ce fac unii sau altii ea va merge inainte.

Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi a suferit prejudicii grave de imagine in ultima saptamana. Trei profesori ai UMF Iasi au fost arestati in cazuri grave de luare de mita, santaj si tentativa de viol.

Mai puteti citi: EXCLUSIV Paradoxul legii il ajuta pe Astarastoae: un dosar penal ii poate salva scaunul se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro