Scandalul plagiatului lui Ponta: de ce trebuie Iohannis sa denunte OUG care-i va permite sa renunte la titlul de doctor

> OUG in discutie are un singur beneficiar, Victor Ponta, care a cerut deja anularea titlului de doctor, cu teza suspectata de a fi plagiata, iar OUG-ul il ajuta sa scape de consecintele juridice, eventual penale, de returnarea sporurilor la salariu castigate in baza acestui titlu si a cheltuielilor statului roman cu derularea studiilor doctorale in cazul sau, de pierderea calitatii de avocat, etc.

acum 65 luni (2 Jan 2015)

>

OUG in discutie are un singur beneficiar, Victor Ponta, care a cerut deja anularea titlului de doctor, cu teza suspectata de a fi plagiata, iar OUG-ul il ajuta sa scape de consecintele juridice, eventual penale, de returnarea sporurilor la salariu castigate in baza acestui titlu si a cheltuielilor statului roman cu derularea studiilor doctorale in cazul sau, de pierderea calitatii de avocat, etc.

De aceleasi avantaje s-ar bucura si eventuali alti amatori de renuntare la titluri stiintifice, care se stiu cu musca pe caciula, ceea ce face din OUG amintita o adevarata amnistie pentru toti cei care au titluri grevate de ilegalitati, fraude, fapte penale.

Cum OUG isi produce efecte imediat ce este publicata in Monitorul Oficial, iar Avocatul Poporului, singurul indrituit de lege sa atace la CCR ordonantele de urgenta n-o va face, cum n-a facut-o nici in trecut cand s-a dovedit a fi avocatul lui Ponta, nu al poporului, ramane interventia presedintelui Iohannis, in virtutea:

ARTICOLUL 80 din Constitutie:

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice.

Imediat la revenirea din vacanta, presedintele Romaniei poate sa dezavueze public acest abuz in functie, asimilat faptelor de coruptie, sa ceara demisia guvernului Ponta, in caz contrar va intrerupe orice colaborare cu guvernul Romaniei, pana la demisia acestuia.

Presedintele Iohannis este depozitarul increderii si sperantelor puse in Domnia sa de aproape 65% din romanii cu drept de vot si nu poate insela aceste sperante, chiar de la inceputul mandatului.

Si nu este vorba de a genera conflicte artificiale, ci de a opri primul atac masiv la adresa statului de drept, dupa iulie 2012, venit din partea aceluiasi Victor Ponta.

Daca ar trece acest episod fara nicio reactie din partea sefului statului, Romania ar inregistra pierderi masive de imagine si credibilitate in ochi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro