Scandalul Monica Macovei - PRO TV, clarificat maine de CNA. Jucan: Daca s-a dat vreun telefon, e trafic de influenta

Scandalul Monica Macovei - PRO TV, clarificat maine de CNA. Jucan: Daca s-a dat vreun telefon, e trafic de influenta

Monica Macovei, candidat independent pentru Cotroceni, a postat ieri pe contul sau de facebook urmatorul mesaj: "Maine ar fi trebuit sa particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Valentin Jucan, membru CNA, spune ca nu stie daca cineva din institutie a telefonat sau nu la PROTV, insa de un lucru este sigur: CNA nu are dreptul de a se amesteca in continutul postat pe internet.

acum 72 luni (29 Oct 2014)

Monica Macovei, candidat independent pentru Cotroceni, a postat ieri pe contul sau de facebook urmatorul mesaj: "Maine ar fi trebuit sa particip la o emisiune online pe site-ul stirileprotv.ro. Am fost anuntata de reprezentantii ProTV ca emisiunea a fost anulata ca urmare a unui telefon din partea CNA". "Orice interventie a CNA asupra continutului unui site de internet reprezinta un abuz si o incalcare flagranta a legislatiei romane si europene.

Valentin Jucan, membru CNA, spune ca nu stie daca cineva din institutie a telefonat sau nu la PROTV, insa de un lucru este sigur: CNA nu are dreptul de a se amesteca in continutul postat pe internet. Nici nu am fi avut de ce sa intervenim, pentru ca CNA nu are competente in spatiul virtual. Iar daca acest telefon, totusi, a existat, cei de la PROTV cunosc legislatia si nu ar fi trebuie sa dea curs unei astfel de interventii.

CNA va dezbate joi dimineata aceasta chestiune, iar Monica Macovei a fost invitata sa-si sustina punctul de vedere. " Am avut o serie de discutii cu Monica Macovei si i-am solicitat sa fie maine prezenta la sedinta sau sa-si trimita un reprezentant.

PROTV: Nu a existat nicio interventie

Site-ul stirileprotv.ro a renuntat sa mai realizeze interviuri video cu candidatii la presedintie la nicio zi dupa ce le-a lansat.

"PRO TV a hotarat sa opreasca seria interviurilor cu candidatii la alegerile prezidentiale, demers ce a avut startul astazi prin prezenta lui Klaus Iohannis la video-chatul moderat de Cristian Leonte, transmis live pe site-ul stirileprotv.ro. Aceasta decizie apartine Pro TV si a fost luata tinand cont de faptul ca dupa difuzarea on line a video-chatului, o serie de alti candidati si sustinatori ai lor au solicitat timp egal de exprimare pe site-ul stirilor. In aceste conditii, desi Pro TV invitase la discutie principalii 6 candidati, din care acceptasera invitatia doar 4, Pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro