Scandalul Intact: Iohannis face un pas inapoi, PSD insista

" Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. "Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa", a mai spus Iohannis, invocand faptul ca in campania pentru prezidentiale din 2014 "accentele au fost tocmai de alta natura". De mentionat ca, in ciuda scandalului din ultimele zile, presedintele Klaus Iohannis are in continuare peste 1.690.000 de aprecieri pe site-ul de socializare, mai mult decat orice alt politician roman. De fapt, proiectul initiat de Liviu Pop este copia unei ordonante de urgenta emisa in 2015 de Guvernul Ponta si declarata neconstitutionala.

acum 93 luni (21 Feb 2016)

Confruntat cu scaderea numarului de sustinatori pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis a incercat sa-si schimbe imaginea de opozant al aplicarii unei decizii judecatoresti. In noaptea de vineri spre sambata, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, seful statului a abordat si aceasta tema, care luase amploare in tara.

Iohannis a justificat declaratia de miercurea trecuta prin faptul ca a considerat ca era posibil ca prin actiunea ANAF "sa fie afectata libertatea de exprimare". Ulterior am aflat ca aceasta afirmatie a mea care a vrut doar sa atraga atentia ca este posibil sa fie afectata libertatea presei a fost interpretata in foarte multe feluri, poate si datorita faptului ca m-am exprimat foarte succint", a explicat presedintele. Seful statului se considera in continuare un aparator al statului de drept, respingand acuzatiile ca si-ar fi schimbat abordarea. " Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. Este evident - si am spus acest lucru de nenumarate ori - ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata", a sunat pledoaria sefului statului. "Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe sa apar pe cineva in fata legii. "Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa", a mai spus Iohannis, invocand faptul ca in campania pentru prezidentiale din 2014 "accentele au fost tocmai de alta natura".

Reducerea pierderilor

Revenirea lui Ioahannis pare sa fi avut succes, cel putin partial, in incercarea de a stopa fenomenul "unlike" de pe retelele de socializare. Seful statului a pierdut peste 40.000 de fani dupa prima declaratie, in favorea trustului Intact, din care in jur de 21.000 pe 18 februarie (prima zi de dupa declaratie). Mesajul de pe Facebook in care presedintele isi nuanteaza pozitia a strans 10.800 de aprecieri si peste 700 de distriburi. De mentionat ca, in ciuda... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro