Scandalul emailurilor: FBI isi pastreaza recomandarea de neincepere a urmaririi penale fata de Hillary Clinton

Scandalul emailurilor: FBI isi pastreaza recomandarea de neincepere a urmaririi penale fata de Hillary Clinton

In iulie, in cadrul unei audieri in fata aceleiasi comisii, directorul FBI a criticat decizia lui Clinton de a folosi un server privat, insa a precizat ca agentia nu a gasit nimic incriminatoriu in emailurile analizate pana in acel moment si nu a recomandat inceperea urmaririi penale fata de fostul Secretar de Stat Directorul FBI a confirmat ca toate emailurile noi au fost verificate de agentii federali, si ca procesul a fost unul scurt deoarece majoritatea acestora se aflau si pe serverul privat predat de Clinton.

acum 92 luni (7 Nov 2016)

Biroul Federal de Investigatii a redeschis ancheta in acest caz in urma cu o saptamana, dupa ce agentii federali au gasit emailuri in cadrul unei investigatii separate care ar fi putut avea legatura cu ancheta in cazul Clinton. In iulie, in cadrul unei audieri in fata aceleiasi comisii, directorul FBI a criticat decizia lui Clinton de a folosi un server privat, insa a precizat ca agentia nu a gasit nimic incriminatoriu in emailurile analizate pana in acel moment si nu a recomandat inceperea urmaririi penale fata de fostul Secretar de Stat Directorul FBI a confirmat ca toate emailurile noi au fost verificate de agentii federali, si ca procesul a fost unul scurt deoarece majoritatea acestora se aflau si pe serverul privat predat de Clinton. Donald Trump a criticat dur FBI-ul si a acuzat agentia de lipsa de corectitudine, dupa ce directorul Politiei Federale a informat Congresul ca, in urma examinarii tuturor noilor e-mailuri ale lui Hillary Clinton, Biroul isi mentine constatarile anterioare si nu recomanda declansarea unei urmariri penale, relateaza BBC News.

La un miting electoral electoral organizat intr-o suburbie a Detroit, Trump a insistat ca ar fi fost imposibil ca FBI sa revizuiasca cele pana la 650.000 de e-mailuri noi intr-o perioada atat de scurta de timp. Anuntul lui Comey de la sfarsitul lunii octombrie de reincepere a anchetei - facut cu doar 11 zile inainte de alegerile prezidentiale - a contribuit la reducerea semnificativa a avantajului pe care Clinton il avea in sondaje in fata candidatului republican Donald Trump. Agentii federali au gasit o serie de emailuri trimise sau legate de Clinton pe laptopul lui Anthony Weiner, fostul sot al Humei Abedin, asistenta a candidatei democrate in perioada in care a fost Secretar de Stat si actuala vicepresedinte a campaniei prezidentiale Clinton. Directorul FBI a fost criticat intens pe de o parte pentru anunt de tabara democrata, care l-a acuzat ca agentia influenteaza astfel campania prezidentiala, si a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro