Scandalul dezinfectantilor Hexi Pharma. Laboratoarele DSP-urilor vor functiona la foc continuu de Paste, dupa ce au prelevat probe de la 250 de spitale

Scandalul dezinfectantilor Hexi Pharma. Laboratoarele DSP-urilor vor functiona la foc continuu de Paste, dupa ce au prelevat probe de la 250 de spitale

Concret, acestea provin de la 208 spitale, atat publice cat si private, din toate cele 41 de judete. Si corpul de control al premierului Ciolos face verificari Si Corpul de control a premierului a anuntat ca incepe o actiune de control din spitale, pentru a verifica achizitiile de dezinfectanti. "Planul privind infectiile nosocomiale lansat de Ministerul Sanatatii va ramane doar vorba frumoasa pe hartie, daca nu este completat cu masuri urgente de modificare a legislatiei, de infiintare a unui laborator propriu al ministerului, de reorganizare a sarcinilor si responsabilitatilor in Directia de Sanatate Publica", mai spune Busoi, care adauga ca "dupa situatia de la Colectiv care a scos la lumina problemele acute privind infectiile din spitale nimeni nu mai poate spune ca nu stie ce se intampla".

acum 50 luni (29 Apr 2016)

Concret, acestea provin de la 208 spitale, atat publice cat si private, din toate cele 41 de judete. In ceea ce priveste municipiul Bucuresti, din cele 43 de unitati sanitare publice, pana la ora videoconferintei, au raportat un numar de 21 de spitale prelevarea a 202 teste de sanitatie.

"Laboratoarele tuturor Directiilor de Sanatate Publica vor functiona in perioada sarbatorilor de Paste pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate in cadrul videoconferintei de miercuri, 4 mai 2016", a informat Ministerul Sanatatii.

Tot astazi, au fost comunicate si masurile referitoare la controalele mixte dispuse de Ministerul Sanatatii, care vor debuta in luna mai.

Si corpul de control al premierului Ciolos face verificari

Si Corpul de control a premierului a anuntat ca incepe o actiune de control din spitale, pentru a verifica achizitiile de dezinfectanti. Premierul Dacian Ciolos anuntase ca va trimite Corpul de control sa verifice cat de siguri sunt dezinfectantii folositi in spitale.

Scopul controlului este "verificarea tuturor aspectelor legate de obligatiile unitatilor sanitare publice cu paturi aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, in ceea ce priveste achizitionarea de produse biocide si de servicii de curatenie si igienizare".

Hexi Pharma a oprit productia si distributia

Hexi Pharma - compania care furnizeaza dezinfectanti in peste 300 de spitale din Romania - anunta, joi, ca a oprit productia si distributia si cere DSP sa mearga sa ia probe din toate spitalele. Compania mai spune ca a declansat o ancheta interna "pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situatii" si ca va verifica "amanuntit" concentratiile produselor fabricate de firma.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, Hexi Pharma anunta ca a demarat o ancheta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro