Scandalul dezinfectantelor. Si daca este adevarat?!

Scandalul dezinfectantelor. Si daca este adevarat?!

> "Costa mult, sincer nu avem resurse pentru toate nevoile, dar poate se va gandi cineva sa dea mai multi bani si separat, prin programul de combatere a infectiilor nosocomiale. Daca, indiferent de numarul deceselor, acestea sunt ascunse - de ce sa le mai tratam cu antibiotice scumpe, de ce sa mai dam bani pe dezinfectant, de ce sa puna altii apa in dezinfectante cand putem pune si noi, de la sursa?!

acum 53 luni (26 Apr 2016)

>

"Costa mult, sincer nu avem resurse pentru toate nevoile, dar poate se va gandi cineva sa dea mai multi bani si separat, prin programul de combatere a infectiilor nosocomiale.

De aici insa pana la diluarea voluntara de catre un producator a substantelor comercializate este un hau! Pot suspecta, ca asa cum reteta asfaltului nu este respectata din cauza coruptiei, tot asa s-o fi gandit si patronul sa isi toarne apa in solutii, cat sa acopere parandaraturile!

Nu as fi scris truismele de mai sus daca nu as astepta de la DNA sa dispuna imediat, azi, acum, pe loc, sigilarea tuturor produselor existente in spitale din intreaga tara sau inainte ca acestea sa fie retrase sau aruncate la chiuveta! Cei care au primit vreun ban de la respectivul producator, indiferent sub ce forma, sunt partasi la curmarea vietilor pacientilor infectati in spitale si vor reactiona de indata.

Daca lucrurile se confirma - patronul trebuie arestat si sa i se ofere o sansa de injumatatire a unei pedepse de 20 de ani daca recunoaste toate spagile pe care le-a dat, daca le-a dat.

Aceasta uimitoare descoperire, daca se confirma, este rezultatul si dovada de netagaduit ca lipsa de transparenta, minciunile si compromisurile din spitalele romanesti genereaza coruptie si mii de decese din cauze administrative, supra-adaugate bolilor! Daca, indiferent de numarul deceselor, acestea sunt ascunse - de ce sa le mai tratam cu antibiotice scumpe, de ce sa mai dam bani pe dezinfectant, de ce sa puna altii apa in dezinfectante cand putem pune si noi, de la sursa?!

Daca insa aceasta campanie nationala de asanare a coruptiei care ucide nu se va declansa si nu va deveni publica, atat cat permite legea, daca nu va conduce la masuri drastice, atunci putem sa ne declaram, cu totii, infranti in fata unui stat corupt, dincolo de speranta. Kovesi sa nu se mai planga de salariile medicilor - care ar putea fi acoperite cu ceea ce ar trebui confiscat de la incul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro