Scandalul de la Opera s-a incheiat: Johan Kobborg se intoarce la conducerea baletului ONB. Ce spune ministrul Culturii

Balerinul și coregraful Johan Kobborg, care a demisionat de la conducerea baletului Operei Naționale București (ONB) și-a anunțat intoarcerea, pe pagina sa de Facebook, precizand că "binele a invins". Citește și: Scandal de proporţii: Fantoma cenzurii de la Operă "Ministrul Vlad Alexandrescu a transmis printr-un comunicat oficial pe pagina dumnealui de Facebook faptul că maine va veni să inştiinţeze angajaţii ONB (de) soluţia agreată de toate părţile implicate, fără să fi avut in prealabil o sesiune de dialoguri cu angajaţii ONB.

acum 54 luni (20 Apr 2016)

Balerinul și coregraful Johan Kobborg, care a demisionat de la conducerea baletului Operei Naționale București (ONB) și-a anunțat intoarcerea, pe pagina sa de Facebook, precizand că "binele a invins". Totodată, Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a informat că s-a ajuns la un "consens" in conflictul de la ONB, iar soluţia va fi prezentată miercuri. Este inceputul unei reforme iar ONB ar putea fi un punct de referinţă pentru nişte instituţii romaneşti mai bune", a scris Kobborg pe pagina sa de Facebook, marți seară.

El a mai precizat că a venit la ONB datorită unor "oameni buni" şi va lăsa ONB "in mainile unor oameni buni": "Pană cand acea zi va veni, sunt aici, m-am intors". El a mai precizat că urmărește să "reconstruiască și să continue ce a inceput cu și mai multă pasiune", astfel că "va lăsa politica in urmă" și se va intoarce la lucrul pentru care trăiește, arta. Mesajul balerinei Alina Cojocaru, către premierul Cioloş

Și Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a scris, marți seara, pe Facebook, că s-a ajuns la un"consens" in conflictul de la Opera Naţională Bucureşti . In cursul discuţiilor de azi, purtate la Ministerul Culturii, s-a ajuns la o soluţie agreată de toate părţile implicate", a scris ministrul Culturii. Iniţiatorii evenimentului declară că soluţia ministerului nu este un "consens" şi işi arată susţinerea pentru Vlad Conta, directorul general al ONB, şi Tiberiu Soare, directorul adjunct al ONB.

Citește și: Scandal de proporţii: Fantoma cenzurii de la Operă

"Ministrul Vlad Alexandrescu a transmis printr-un comunicat oficial pe pagina dumnealui de Facebook faptul că maine va veni să inştiinţeze angajaţii ONB (de) soluţia agreată de toate părţile implicate, fără să fi avut in prealabil o sesiune de dialoguri cu angajaţii ONB. "Eu şi domnul Vlad Conta rămanem alături de colegii noştri, indiferent de decizia pe care a luat-o ministrul"... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro