Scandalul de la Opera, departe de final: astazi, noi negocieri

Scandalul de la Opera, departe de final: astazi, noi negocieri

Conform unui comunicat de presa al ONB, publicat pe site-ul adevaruldelaopera.wordpress.com, "in seara zilei de 3 mai 2016 a avut loc o intalnire intre Vicepremierul Vasile Dancu si reprezentanti ai colectivelor Operei Nationale din Bucuresti. Prioritatile, rezultate in urma discutiilor, sunt numirea in regim de urgenta a unui management interimar corect si competent, separarea institutionala, prin Hotarare de Guvern, a Operei Nationale din Bucuresti de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", dar si ca activitatea celor doua institutii rezultate va fi axata pe o politica repertoriala.

acum 79 luni (4 May 2016)

Conform unui comunicat de presa al ONB, publicat pe site-ul adevaruldelaopera.wordpress.com, "in seara zilei de 3 mai 2016 a avut loc o intalnire intre Vicepremierul Vasile Dancu si reprezentanti ai colectivelor Operei Nationale din Bucuresti. Numirea in regim de urgenta a unui management interimar corect si competent. Separarea institutionala, prin Hotarare de Guvern, a Operei Nationale din Bucuresti de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian". Terminarea in regim de urgenta a lucrarilor de infrastructura efectuate la cladirea Operei Nationale din Bucuresti si finalizarea constructiei Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".

Partile implicate si-au exprimat speranta de a ajunge la o situatie de normalitate institutionala propice unei vieti artistice puse in primul rand in beneficiul publicului nostru".

Totodata, dirijorul Tiberiu Soare a declarat, miercuri, pentru agentia de presa News.ro ca Andrei Serban si Beatrice Rancea se numara printre numele vehiculate in cadrul discutiei de marti seara avute cu vicepremierul Vasile Dancu, in vederea unui interimat la Opera Nationala Bucuresti (ONB).

"S-au spus mai multe nume in vederea unui interimat la Opera", spune Tiberiu Soare.

Dirijorul a declarat ca vicepremierul Vasile Dancu, in prezent mediator al situatiei ONB, a propus intalnirea "din scurt". "Am fost prezenti vreo 10, 12 oameni la discutii si a fost necesar sa afisam temele principale, pentru ca toti colegii nostri din Opera sa stie", a mai spus el despre intalnirea de marti si prioritatile rezultate in urma acesteia.

Prioritatile, rezultate in urma discutiilor, sunt numirea in regim de urgenta a unui management interimar corect si competent, separarea institutionala, prin Hotarare de Guvern, a Operei Nationale din Bucuresti de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", dar si ca activitatea celor doua institutii rezultate va fi axata pe o politica repertoriala.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro