Scandalul de coruptie de la Universitatea din Oradea. Din arest la domiciliu, sub control judiciar

In perioada in care se afla sub control judiciar, Constantin Bungau, Floare Chipea si Camelia Dindelegan au obligatia de a se prezenta la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori vor fi chemati, sa informeze organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supraveghere - Politia Municipiului Oradea, conform programului de supraveghere intocmit de organul de supraveghere sau ori de cate ori sunt chemati.

acum 86 luni (27 Jul 2016)

Rectorul Bungau si fostul decan Chipea sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru a o promova pe preoteasa Camelia Dindelegan pe postul de profesor universitar.

Rectorul Constantin Bungau, ex-decanul Floare Chipea si profesorul universitar Camelia Dindelegan au fost pusi, luni seara, la ora 21:00, sub control judiciar pe o durata de 60 de zile. Fata de preotul ortodox Marin Dindelegan, judecatorii Curtii de Apel Oradea au considerat ca nu se impune luarea vreunei masuri preventive restrictive de libertate.

Curtea de Apel Oradea a decis, definitiv, inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, in cazul rectorului Constantin Bungau, a fostului decan Floare Chipea si a Cameliei Dindelegan, toti trei cadre didactice ale Universitatii din Oradea, in dosarul penal in care sunt acuzati de fapte de coruptie legate de modul de derulare al concursului de promovare pe post de profesor universitar a Cameliei Dindelegan de la Facultatea Stiinte Socio-Umane. In perioada in care se afla sub control judiciar, Constantin Bungau, Floare Chipea si Camelia Dindelegan au obligatia de a se prezenta la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori vor fi chemati, sa informeze organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supraveghere - Politia Municipiului Oradea, conform programului de supraveghere intocmit de organul de supraveghere sau ori de cate ori sunt chemati. 204 Cod de Procedura Penala admite contestatiile formulate de inculpatii Bungau Constantin, Chipea Floare, Dindelegan Camelia Maria si Dindelegan Vasile-Marin impotriva incheierii din 19 iulie 2016 pronuntate de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bihor. (7) Cod de Procedura Penala respinge ca neintemeiata propunerea de prelungire a masurii arestului la domiciliu fata d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro