Scandalul Bica. Gheorghe Stelian: I-am dat lui Dorin Cocos, in mai multe transe, 10 milioane de euro, conform intelegerii

Scandalul Bica. Gheorghe Stelian: I-am dat lui Dorin Cocos, in mai multe transe, 10 milioane de euro, conform intelegerii

Gheorghe Stelian, zis Stelu, a dat o declaratie in fata anchetatorilor pe 20 noiembrie, cand Alina Bica a fost retinuta, aratand ca, dupa ce a cumparat de la Dino Sinigalia, in 2010, dreputurile litigioase pentru terenul de peste 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a vorbit cu Dorin Cocos despre posibilitatea obtinerii de despagubiri de la ANRP. Interventia ar fi venit, potrivit unor surse judiciare, de la omul de afaceri Dorin Cocos, care, la randul sau, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru sprijinul pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri. Cu sprijin din interiorul ANRP, samsarii imobiliari au reusit sa cumpere dosare de retrocedare de la fostii proprietari si sa incaseze de la statul roman sume de ordinul zecilor de milioane de euro. Averea declarata a Alinei Bica, sefa DIICOT, retinuta pentru fapte de coruptie: un teren, un apartament, o masina si bijuterii de 9.000 de euro Ultima declaratie de avere depusa de Alina Bica, procurorul-sef al DIICOT, retinuta joi seara pentru fapte de coruptie, nu este una foarte stufoasa: un teren, un apartament, o masina, bijuterii, dar si patru credite bancare. CSM a refuzat sa dea aviz pentru arestarea acesteia Alina Bica, sefa Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a fost retinuta in aceasta seara de colegii ei de la DNA, fiind acuzata de abuz in serviciu.

acum 114 luni (5 Dec 2014)

Gheorghe Stelian, zis Stelu, a dat o declaratie in fata anchetatorilor pe 20 noiembrie, cand Alina Bica a fost retinuta, aratand ca, dupa ce a cumparat de la Dino Sinigalia, in 2010, dreputurile litigioase pentru terenul de peste 13 hectare din zona Plumbuita, in Sectorul 2 al Capitalei, a vorbit cu Dorin Cocos despre posibilitatea obtinerii de despagubiri de la ANRP.

"In cursul anului 2010 am cumparat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafata de teren in zona lacului Plumbuita, sector 2, Bucuresti. Dupa ce am achizitionat acele drepturi, am discutat cu Dorin Cocos despre posibilitatea obtinerii de la ANRP a unor despagubiri constand in actiuni la Fondul Proprietatea (...). (...) Ulterior deciziei de restituire, in momentul in care am vandut o parte din actiunile primite, i-am remis lui Cocos Dorin, in mai multe transe, suma de aproximativ 10.000.000 euro, conform intelegerii avute.

Diacomatu: L-am cunoscut pe Dorin Cocos prin intermediul fiului sau

La randul sau, Sergiu Diacomatu a confimat ca Dorin Cocos, pe care l-a cunoscut prin intermediul fiului sau Alin Cocos, fiul afaceristului, ar fi intervenit pentru solutionarea favorabila a dosarului lui Gheorghe Stelian.

"In perioada decembrie 2009 - sfarsitul lunii martie 2011 am detinut functia de vicepresedinte ANRP, raspunzand de fondul financiar. Pe parcursul relatiei cu Dorin Cocos , prin prisma influentei politice pe care acesta o detinea la nivelul PDL, partid aflat la guvernamant in perioada respectiva, mi-a promis ca voi fi mentinut in functie, dar in situatia in care va avea nevoie de sprijinul meu in legatura cu activitatea la ANRP, sa i-l ofer neconditionat" le-a spus Sergiu Diacomatu anchetatorilor.

"Am acceptat propunerea intrucat nu eram membru de partid, iar relatiile cu presedintele Crinuta Dumitrean au fost tensionate de la inceput, eu nefiind de acord cu practicile acesteia in cadrul institutie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro