Scandalul Bica. Deputatul Catalin Teodorescu nu are voie sa parasesca tara. Parlamentarii au facut scut in jurul lui

Scandalul Bica. Deputatul Catalin Teodorescu nu are voie sa parasesca tara. Parlamentarii au facut scut in jurul lui

Practic, pe timpul cat se afla sub control judiciar, Teodorescu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat,b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,d) sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent,e) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme,f) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar. Averea declarata a Alinei Bica, sefa DIICOT, retinuta pentru fapte de coruptie: un teren, un apartament, o masina si bijuterii de 9.000 de euro Ultima declaratie de avere depusa de Alina Bica, procurorul-sef al DIICOT, retinuta joi seara pentru fapte de coruptie, nu este una foarte stufoasa: un teren, un apartament, o masina, bijuterii, dar si patru credite bancare.

acum 66 luni (3 Dec 2014)

Procurorii au dispus cercetarea acestuia sub control judiciar interzicandu-i de asemenea parlamentarului sa paraseasca tara.

Practic, pe timpul cat se afla sub control judiciar, Teodorescu trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat,b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat,d) sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent,e) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme,f) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar. Teodorescu, salvat de la arestare de colegii sai deputatii Deputatii au votat astazi pentru arestarea preventiva a lui Korody Attila-Gabor, cu 171 de voturi "pentru" si 111 voturi "impotriva". De aceea, in cazul deputatului Catalin Teodorescu (PDL) pentru care nu s-a intrunit numarul de voturi si, prin urmare, acestuia nu i se poate ridica imunitatea procurorii au hotarat sa-i interzica sa iasa din tara.

Filmul despagubirii

Pe 15 octombrie 2014, procurorii DNA s-au autosesizat in cazul reconstituirii frauduloase a unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de 13.535 de hectare, din zona Plumbuita din Capitala.

Anchetatorii spun ca, pe 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, din care faceau parte Alina Bica, Lacramioara Alexandru si Dragos-George Bogdan, ar fi aprobat raportul de evaluare, intocmit de expertul Emil Nutiu. Specialist care, potrivit anchetatorilor, ar fi primit de la Gheorghe Stelian, inainte de efectuarea raportului, intre 30.000 si 100.000 lei, "pentru a supraevalua terenul, iar prin intermediari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro