Scandalul Ashley Madison. The Impact Team, "avocatii incornoratilor"

Profilurile, identitatile, fantasmele si preferintele sexuale a 33 milioane de abonati ai site-ului de intalniri adultere Ashley Madison, ca si adresele de e-mail sau numerele de telefon se afla pe internet din 20 august, spre deliciul internautilor curiosi si disperarea sau furia utilizatorilor site-ului. Cu serviciile sale utilizate in principal in America de Nord, grupul afisa o cifra de afaceri de 105 milioane euro si viza o valorizare de un miliard de dolari.

acum 87 luni (24 Aug 2015)

Un grup de pirati care se prezinta The Impact Team a publicat pe web datele personale a peste 33 milioane de utilizatori ai site-ului Ashley Madison, specializat in intalniri extraconjugale.

FBI a confirmat ca ancheteaza acest pirataj care prin amploarea si confidentialitatea informatiilor - simplul fapt ca cineva detine un cont in acest serviciu poate deveni problematic fata de anturajul sau - este unul din cele mai importante acte de piraterie informatica din istoria site-urilor de intalniri. Profilurile, identitatile, fantasmele si preferintele sexuale a 33 milioane de abonati ai site-ului de intalniri adultere Ashley Madison, ca si adresele de e-mail sau numerele de telefon se afla pe internet din 20 august, spre deliciul internautilor curiosi si disperarea sau furia utilizatorilor site-ului.

Ashley Madison a suferit un atac informatic si furtul datelor numerosilor sai utilizatori in urma cu o luna de catre un grup numit The Impact Team, care ameninta ca va publica dosarele clientilor, fotografiile nud si conversatiile daca site-ul nu se inchide. In furtul masiv de nume ai utilizatorilor Ashley Madison figureaza si sute de presupusi angajati federali, de provincii si municipalitati canadiene.

Lista include si peste 170 de adrese e-mail asociate Fortelor armate canadiene si alte sute de adrese de ministere si agentii federale, incluzand ministerul Justitiei, Lucrarilor publice si Jandarmeriei regale din Canada. Cu sloganele sale soc, Ashley Madison, site de intalniri destinat persoanelor casatorite care cauta relatii extraconjugale, si-a creat rapid o reputatie dubioasa, alimentata de o publicitate provocatoare, servicul online revendicandu-se explicit ca "lider mondial al intalnirilor extraconjugale discrete".

Cu 33 de milioane de inscrisi revendicati, Ashley Madison este principala filiala a grupului Avid Life Media, cu baza la Toronto, Canada, care avea in vedere intrarea la Bursa pentru a obtine 180 de milioane euro pentru ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro