Scandalul alegerilor de la Federatia de Fotbal. Cine este personajul penal care a cerut intimidarea sustinatorilor lui Lupescu: "Stai, ba, jos si taci, du-te-n...!"

Scandalul alegerilor de la Federatia de Fotbal. Cine este personajul penal care a cerut intimidarea sustinatorilor lui Lupescu:

Cum sa furi un milion Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in luna martie 2012, Auras Brasoveanu, in calitate de presedinte al FCM Dunarea Galati, a depus la dosarul privind sustinerea financiara a clubului sportiv de catre Primaria Galati, o copie color a unei adrese emise de Administratia Finantelor Publice a judetului Galati, pe care a contrafacut-o prin radierea alineatelor in care erau mentionate datoriile clubului sportiv catre bugetul de stat. Citam din sentinta: " In baza art.66 alin.1 lit.a,b,g C.pen., interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, precum si de a ocupa functia de administrator al unei societati comerciale, al unei asociatii sau fundatii, pe o perioada de 3 ani, socotita conform art.68 alin.1 lit.b C.pen".

acum 29 luni (24 Apr 2018)

Scandalul alegerilor de la Federatia Romana de Fotbal (FRF) scoate la iveala detalii interesante.

Intr-o serie de inregistrari difuzate de presa din Romania in ultimele zile se identifica distinct mecanismul prin care o serie de membri ai Comitetului Executiv al FRF ar fi incalcat principiu neutralitatii, favorizandu-l pe Razvan Burleanu.

Auras Brasoveanu, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF care au participat direct la organizarea activitatilor ostile contracandidatilor lui Razvan Burleanu (printre altele, el a rostit celebra fraza de intimidare: "Stai, ba, jos si taci, du-te-n...!", conform inregistrarilor), ar putea fi in stare de incompatibilitatea ca urmare a problemelor cu Justitia.

Auras Brasoveanu este presedintele executiv al clubului Dacia Unirea Braila (entitate finantata din fonduri de la Consiliul Local si de la Consiliul Judetean Braila), care se afla sub interdictie judecatoreasca de a administra societati comerciale sau entitati non-profit, dar cu toate acestea el ocupa functii administrative foarte importante in fotbalul romanesc.

Brasoveanu este membru la Comitetului Executiv FRF (practic, entitatea este consiliul administrativ al federatiei, acolo stabilindu-se toate deciziile esentiale) in calitate de reprezentant la cluburilor din Liga a 2-a, iar la concucerea clubului din Braila a ajuns dupa ce a trecut, tot ca presedinte, pe la Farul Constanta si FCM Dunarea Galati.

Inculpati in amintitul dosar au fost Auras Brasoveanu si fostul prefect de Galati, Emanoil Bocaneanu, in sarcina lor retinandu-se initial mai multe fapte, printre care fals, uz de fals, inselaciune, trafic de influenta, abuz in serviciu si altele, dar care au fost apoi "indulcite" progresiv in timpul procesului. Cum sa furi un milion

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, in luna martie 2012, Auras Brasoveanu, in cal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro