Scandal urias. Autoritati locale acuzate ca au facut presiuni pentru realizarea unei lucrari care ar fi pus in pericol cetatenii

Scandal urias. Autoritati locale acuzate ca au facut presiuni pentru realizarea unei lucrari care ar fi pus in pericol cetatenii

Firma de constructii aduce acuzatii grave In replica, reprezentantii Building Technology, firma de constructii de la Badea Cartan, a transmis un comunicat de presa in care il acuza pe primarul Nicolae Robu ca minte, acuzandu-i in acelasi timp pe reprezentantilor autoritatilor locale ca au facut presiuni pentru continuarea lucrarilor, chiar daca asta ar fi reprezentat un pericol pentru siguranta publica.

acum 57 luni (14 Feb 2018)

Badea Cartan, una dintre cele mai mari piete din Timisoara, a fost inchisa in luna august a anului 2017 pentru lucrari de modernizare. Cu o luna inainte de deschidere, la sfarsitul lunii octombrie, Administratia Pietelor a anuntat ca pe santier a "s-a produs un incident constand in prabusirea a doua grinzi dintr-un ansamblu situat la inaltimea de 3,74 metri".

Evenimentul a fost considerat cu grad ridicat de risc, lucrarile au fost sistate si la mai bine de doua luni de la expirarea termenului de finalizare a lucrarilor s-a decis rezilierea contractului si abandonarea lucrarilor, urmand ca piata sa fie redeschisa in forma initiala. Primarul Nicoale Robu a declarat ca la Badea Cartan au fost atat greseli de proiectare, cat si de executie, urmand ca instanta sa stabileasca cine are dreptate.

Firma de constructii aduce acuzatii grave

In replica, reprezentantii Building Technology, firma de constructii de la Badea Cartan, a transmis un comunicat de presa in care il acuza pe primarul Nicolae Robu ca minte, acuzandu-i in acelasi timp pe reprezentantilor autoritatilor locale ca au facut presiuni pentru continuarea lucrarilor, chiar daca asta ar fi reprezentat un pericol pentru siguranta publica.

"Inginerii firmei noastre au trimis specialistilor lui Nicolae Robu peste 40 de adrese in care au semnalat numeroasele omisiuni/greseli/vicii de proiectare care au fost ignorate. Reprezentantii trimisi de Nicolae Robu pentru a monitoriza santierul de la Piata Badea Cartan nu aveau pregatirea necesara pentru a intelege Proiectul si activitatile specifice din cadrul santierului.

In sustinerea acuzatiilor aduse reprezentantii firmei de constructii au atasat si extrase dintr-o adresa prin care presedintele Consiliului de Administratie al SC Piete SA solicita continuarea lucrarilor, invocand ca nu sunt greseli de proiectare. Reprezentantii firmei care a realizat proiectul Andreescu&... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro