Scandal pe legile Justitiei. PNL si PMP au parasit Comisia Iordache in semn de protest. Gorghiu: "Nu vrem sa participam la un simulacru de dezbatere"

Scandal pe legile Justitiei. PNL si PMP au parasit Comisia Iordache in semn de protest. Gorghiu:

UPDATE Dupa ce Florin Iordache a fost convocat de urgenta in biroul lui Liviu Dragnea, sedinta este condusa de Marton Arpad. Modul in care s-au desfasurat lucrarile confirma ceea ce ne temeam cu totii: nu e vorba de un demers bine intentionat, e vorba de un demers bine pilotat de biroul domnului Dragnea de macelarire a legilor justitiei". La cererea deputatului Ion Stelian de a se stabili pana la ce ora se sta la comisie, adica o ora, doua sau pana la "12 noaptea", Nicolicea a spus razand: "Putem supune sa stam pana la 12 noaptea".

acum 35 luni (22 Nov 2017)

UPDATE Dupa ce Florin Iordache a fost convocat de urgenta in biroul lui Liviu Dragnea, sedinta este condusa de Marton Arpad. UPDATE Ludovic Orban: Ne vom adresa Comisiei de la Venetia pentru a trimite o delegatie in Romania. Comisia speciala condusa de Florin Iordache este un pluton de executiei a independetei Justitiei. Poate ii vine lui Drganea mintea de pe urma si le va ordona lui Iordache si celorlalti sa se comporte democratic. Decizia alesilor PSD vine dupa ce Opozitia a parasit dezbaterile pe legile Justitiei in semn de protest fata de modul in care PSD a amendat unele articole. UPDATE La sedinta participa si Victor Alistar, membru CSM, dar care partiicpa ca membru al societatii civle, dupa cum a spus Florin Iordache. Victor Alistar spune ca a fost invitat de Parlament ca membru al CSM. UPDATE Parlamentarii PNL si PMP au plecat din Comisia Iordache, pe motiv ca PSD a venit cu amendamente peste noapte. "NU vrem sa participam la un simulacru de dezbatere", a spus Gorghiu. Modul in care s-au desfasurat lucrarile confirma ceea ce ne temeam cu totii: nu e vorba de un demers bine intentionat, e vorba de un demers bine pilotat de biroul domnului Dragnea de macelarire a legilor justitiei". UPDATE Majoritatea PSD-ALDE, sprijinita de UDMR, a stabilit ca lucrarile comisiei vor tine pana la ora 19.00. UPDATE Florin Iordache si Eugen Nicolicea ii ironizeaza pe deputatii si senatorii din PNL si USR. La cererea deputatului Ion Stelian de a se stabili pana la ce ora se sta la comisie, adica o ora, doua sau pana la "12 noaptea", Nicolicea a spus razand: "Putem supune sa stam pana la 12 noaptea". UPDATE Deputatul UDMR Marton Arpad le-a vorbit alesilor Opozitiei pe un ton ridicat, spunand ca de o ora nu reusesc sa avanseze cu discutiile. Replica a venit de la Steluta Cataniciu (ALDE): "Cred ca ar trebui sa fiti mai atenta la tonul pe care il folositi. Nicolicea le-a subliniat acestora ca au schimbat discursul si ca vor "taraganarea" adoptarii acestor proie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro