Scandal monstru chiar inainte de alegeri: sase oficiali FIFA, printre care si vicepresedintele, au fost retinuti

Scandal monstru chiar inainte de alegeri: sase oficiali FIFA, printre care si vicepresedintele, au fost retinuti

Printre cei sase oficiali ai FIFA retinuti, miercuri dimineata, la Zurich, intr-un caz de coruptie, se numara doi vicepresedinti ai forului mondial, Eugenio Figueredo din Uruguay si Jeffrey Webb din Insulele Cayman, informeaza BBC. Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 100 de milioane de dolari.

acum 86 luni (27 May 2015)

Printre cei sase oficiali ai FIFA retinuti, miercuri dimineata, la Zurich, intr-un caz de coruptie, se numara doi vicepresedinti ai forului mondial, Eugenio Figueredo din Uruguay si Jeffrey Webb din Insulele Cayman, informeaza BBC.

In varsta de 50 de ani, Jeffrey Webb este totodata presedintele confederatiei nord-americane de fotbal (CONCACAF) si presedintele federatiei de fotbal din Insulele Cayman.

De asemenea, potrivit sursei citate, au mai fost arestati presedintele federatiei de fotbal din Costa Rica, Eduardo Li, candidat pentru un loc in Comitetul Executiv al FIFA, si Jose Maria Marin, fost presedinte al federatiei braziliene, actual membru al mai multor comisii FIFA.

Conform New York Times, pe lista anchetatorilor americani figureaza noua oficiali FIFA banuiti de coruptie: Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo, Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, Jose Maria Marin si Nicolas Leoz.

Sase membri ai Comitetul Executiv al FIFA au fost retinuti de politia elvetiana la solicitarea Departamentului de Justitie al SUA.

Oficiul Federal de Justitie din Elvetia a precizat ca persoanele retinute sunt cercetate pentru luare de mita si alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 100 de milioane de dolari.

FBI si Departamentul de Justitie vor organiza o conferinta de presa in cursul zilei de miercuri.

Persoanele retinute la hotelul de lux Baur au Lac vor fi extradate in SUA imediat.

Oficialii FIFA erau prezenti la Zurich pentru a lua parte la Congresul FIFA, programat vineri, in cadrul caruia vor avea loc alegeri pentru presedintia forului condus de Joseph Blatter. Joseph Blatter, in varsta de 79 de ani, se afla la al patrulea mandat de presedinte al FIFA, for pe care il conduce din 1998. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro