Scandal la Spitalul Coltea! Medicul electrocutat spune ca "ancheta" interna se face doar de ochii lumii! Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, blocat de Administratia Spitalelor din Bucuresti

Scandal la Spitalul Coltea! Medicul electrocutat spune ca

"Azi dimineata, ora 9.00 a.m., conducerea Spitalului Coltea a demarat o ancheta interna (comisie condusa de Dr. Danut Isacoff) privind episodul accidentului de munca prin electrocutare cu curenti de inalt voltaj a pacientului operat in 28.07 in blocul operator ORL si a echipei operatorii, dupa cum urmeaza: in absenta operatorului principal, in absenta medicului primar ORL Dr. Dana Vlad care a fost nu doar martor al evenimentelor in mod direct, dar care a si preluat in mod direct pacientul, finalizand operatia de cancer de limba, fara sefa sectiei ATI, Dr. Coriu Letitia-Veronica care a coordonat interventia de acordare a ingrijirilor de sanatate specifice accidentului prin electrocutie deopotriva pentru echipa operatorie, cat si pentru pacient, fara invitarea asistentei de anestezie prezente la acel moment langa pacient, s.a.m.d.

acum 46 luni (3 Aug 2016)

Dr. Marian Stamate, ORL-istul care, saptamana trecuta, a fost electrocutat in timp ce opera un pacient cu cancer la limba, a scris pe pagina sa de Facebook ca "ancheta" interna demarata astazi de conducerea Spitalului Coltea se face fara ca persoanele direct implicate sa fie audiate. Pe 28 iulie, in timpul unei operatii, un electrocauter a facut scurt circuit si a explodat, moment in care chirurgul si pacientul sau au fost electrocutati si au avut nevoie, ulterior, de cateva zile de ingrijiri medicale la Terapie Intesiva.

"Ieri (joi, 28 iulie, n.r.) in cursul unei interventii chirurgicale, cu viza oncologica, profilul spitalului este majoritar oncologic si profilul clinicii ORL identic, un cancer de limba la un pacient de 62 de ani, nu mult dupa debutul interventiei chirurgicale ne-am confruntat cu o functionare defectuoasa a unui electrocauter, care s-a soldat cu electrocutarea pacientului, a echipei chirurgicale, cu foc deschis, flacara electrica, care a sectionat practic cablul de alimentare si a detasat piesa de mana pe care o foloseam in acel moment", explica atunci dr.

Chirurgul a scris pe pagina sa de Facebook ca ancheta interna la Spitalul Coltea, demarata in aceasta dimineata, se face fara ca la discutii sa fie lasati sa participe medicii direct implicati in acest caz.

"Azi dimineata, ora 9.00 a.m., conducerea Spitalului Coltea a demarat o ancheta interna (comisie condusa de Dr. Danut Isacoff) privind episodul accidentului de munca prin electrocutare cu curenti de inalt voltaj a pacientului operat in 28.07 in blocul operator ORL si a echipei operatorii, dupa cum urmeaza: in absenta operatorului principal, in absenta medicului primar ORL Dr. Dana Vlad care a fost nu doar martor al evenimentelor in mod direct, dar care a si preluat in mod direct pacientul, finalizand operatia de cancer de limba, fara sefa sectiei ATI, Dr. Coriu Letitia-Veronica care a coordonat interventia de acordare a ingrijirilor de sanatate specifice accident... Citeste intreg articolul pe evz.ro