SCANDAL la Cluj, dupa ce un banner romano-maghiar a fost amplasat in Parcul Central

SCANDAL la Cluj, dupa ce un banner romano-maghiar a fost amplasat in Parcul Central

Din cauza unei interventii din partea autoritatilor, bannerul bilingv demn de traditiile si de caracterul multilingv al orasului nu a servit nici macar 24 de ore locuitorilor orasului Cluj-Napoca.

acum 97 luni (1 Sep 2014)

Activistii miscarii pentru multilingvism, MOST-ACUM, sunt nemultumiti de faptul ca Primaria municipiului Cluj-Napoca ar fi inlocuit un banner pe care ei l-au amplasat, duminica, in foisorul din Parcul Central.

"In zorii zilei de duminica, activistii miscarii MOST-ACUM au schimbat bannerul din pavilionul parcului cu unul bilingv continand denumirea si logoul primariei astfel incat langa 'Primaria Municipiului Cluj-Napoca' a aparut si inscriptia 'Kolozsvar Polgarmesteri Hivatala'. Din cauza unei interventii din partea autoritatilor, bannerul bilingv demn de traditiile si de caracterul multilingv al orasului nu a servit nici macar 24 de ore locuitorilor orasului Cluj-Napoca. Angajatii primariei au sesizat schimbarea in doar cateva ore si au inlaturat denumirea primariei in limba maghiara, prin taierea partii de jos a bannerului. Speram insa ca in dimineata de duminica, inainte de taierea inscriptiei, macar un cuplu tanar a avut ocazia de a se casatori sub inscriptia bilingva purtatoare a spiritului european", potrivit unui comunicat al reprezentantilor miscarii activiste. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro