Scandal intre jandarmi si artisti dupa un spectacol de teatru in aer liber la Iasi. Actor: "Te scuip in fata, ba!". Jandarm: "Am inteles actul artistic"

Scandal intre jandarmi si artisti dupa un spectacol de teatru in aer liber la Iasi. Actor:

Una este sa folosesti limbajul intr-o sala de spectacol unde este prevazut de obicei pe afis ca este folosit un limbaj vulgar sau ca persoane de o anumita varsta este bine sa nu participe si alta e ca acest lucru sa se intample intr-un spatiu public, in care lumea se duce sa se plimbe, sa se recreeze", ne-a precizat Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Iasi.

acum 37 luni (10 Oct 2016)

Artistii de la Trupa de teatru "Aualeu" au interpretat spectacolul "Huooooo", "o tragicomedie politica, sociala si umana" in cadrul careia s-au folosit si cuvinte triviale. Dupa finalizarea spectacolului, un echipaj de jandarmi din Iasi a legitimat actorii motivand ca, prin cuvintele vulgare folosite in timpul actului artistic, acestia ar fi deranjat ordinea si linistea publica. Unul dintre actori spune ca actiunea jandarmilor este una abuziva, motivand ca, daca doreste, poate "umbla si in p*** goala pe scena".

In final, jandarmii nu au aplicat nicio amenda, multumindu-se sa ii atentioneze doar verbal pe actori, au precizat, pentru "Adevarul", reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi. Echipajul de jandarmi care se afla in zona a fost sesizat de catre mai multe persoane ca la una dintre manifestari este folosit un limbaj vulgar si cu expresii jignitoare. Jandarmii au inteles actul artistic, ca este o piesa de teatru, totusi, au mentionat ca nu e normal ca un limbaj de genul acesta sa fie folosit intr-un spatiu public. Pentru ca, pe langa participantii la acel eveniment, erau si alte persoane care se aflau in Piata Unirii, inclusiv copii si batrani care se plimbau prin zona. La sfarsitul spectacolului, echipajul de jandarmi, cu intentia de a lua legatura cu organizatorul, s-a deplasat in zona unde se desfasura piesa cu simpla intentie de a atrage atentia organizatorului cu privire la limbajul folosit. Una este sa folosesti limbajul intr-o sala de spectacol unde este prevazut de obicei pe afis ca este folosit un limbaj vulgar sau ca persoane de o anumita varsta este bine sa nu participe si alta e ca acest lucru sa se intample intr-un spatiu public, in care lumea se duce sa se plimbe, sa se recreeze", ne-a precizat Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Iasi.

Oltita Cintec, directorul Teatrului Luceafarul Iasi a declarat ca "situatia este absurda si ca spectacolul oferit la final de jandarmi parca face parte din spectac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro