Scandal in cultura! 58 de cineasti cer sa fie demisa, dar Corina Suteu spune ca nu se lasa "antrenata in discutii sterile"

Scandal in cultura! 58 de cineasti cer sa fie demisa, dar Corina Suteu spune ca nu se lasa

"Denuntam audierea publica organizata de Ministerul Culturii pentru data de 2 august 2016 drept o actiune in afara legii si o incercare de inducere in eroare a factorilor de decizie si a opiniei publice, solicitam respingerea tentativei de a legifera in domeniul cinematografiei prin ordonanta guvernamentala, cerem demiterea doamnei Corina Suteu din functia de ministru al Culturii pentru ceea ce consideram a fi incalcari ale legii si abuzuri, incapacitate manageriala si actiune partizana si de rea credinta", transmit cei 58 de regizori, producatori, scenografi, actori si critici de film, in scrisoarea deschisa transmisa premierului Dacian Ciolos.

acum 78 luni (2 Aug 2016)

58 de cineasti au semnat o scrisoare deschisa adresata premierului Dacian Ciolos prin care ii cer sa o demita pe Corina Suteu din functia de ministru al Culturii pentru incercarile sale repetate de a modifica legea cinematografiei intr-un mod abuziv doar pentru un anumit grup, ignorand opinia breslei. Corina Suteu, insa, nici nu vrea sa auda de asa ceva, da vina pe scurgeri de informatii si promite sa nu se lase influentata de cercuri de interese.

"Denuntam audierea publica organizata de Ministerul Culturii pentru data de 2 august 2016 drept o actiune in afara legii si o incercare de inducere in eroare a factorilor de decizie si a opiniei publice, solicitam respingerea tentativei de a legifera in domeniul cinematografiei prin ordonanta guvernamentala, cerem demiterea doamnei Corina Suteu din functia de ministru al Culturii pentru ceea ce consideram a fi incalcari ale legii si abuzuri, incapacitate manageriala si actiune partizana si de rea credinta", transmit cei 58 de regizori, producatori, scenografi, actori si critici de film, in scrisoarea deschisa transmisa premierului Dacian Ciolos. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro