Scandal in Coreea de Sud: Mostenitorul Samsung, audiat ca suspect in dosarul de coruptie al presedintei Park Geun-Hye

Scandal in Coreea de Sud: Mostenitorul Samsung, audiat ca suspect in dosarul de coruptie al presedintei Park Geun-Hye

Lee, vice-presedinte al Samsung Electronics, fiul presedintelui grupului Samsung Lee Kun-Hee si nepotul fondatorului, urma sa fie interogat sub suspiciunea de luare de mita, a anuntat miercuri echipa speciala de investigatori responsabila de caz.

acum 41 luni (12 Jan 2017)

Lee, vice-presedinte al Samsung Electronics, fiul presedintelui grupului Samsung Lee Kun-Hee si nepotul fondatorului, urma sa fie interogat sub suspiciunea de luare de mita, a anuntat miercuri echipa speciala de investigatori responsabila de caz. El este, de asemenea, suspectat ca a depus marturie mincinoasa luna trecuta, inainte de o ancheta parlamentara in scandalul care a facut valuri in tara, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap.

Milioane de sud-coreeni au iesit in strada lunile trecute pentru a cere demisia presedintei Park Geun-hye, acuzata ca a permis manipularea ei de catre prietena apropiata Choi Soon-sil, fiica liderului unui cult pseudo-crestin din Coreea de Sud. Aceasta din urma este in arest pentru acuzatii de frauda si abuz de putere.

Procurorii sud-coreeni incearca sa determine daca Choi Soon-Sil s-a folosit de relatia personala cu presedintele statului asiatic pentru a forta marile companii sa doneze sume importante pentru organizatia ei caritabila, printre care se numara donatii primite de la Samsung. Samsung a fost cel mai generos in donatii date fundatiilor lui Choi, oferind 20 de miliarde de woni (17 milioane de dolari), urmat de Hyundai, SK, LG si Lotte.

Ulterior, Choi a utilizat sume de bani primite prin donatii pentru activitati personale, inclusiv pentru a plati cursurile de calarie ale fiicei sale.

Choi este acuzata ca ar fi intervenit in deciziile guvernamentale luate de presedinta, desi aceasta nu detine nicio pozitie in structura de conducere. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro