Scala nesimtirii: de la Tariceanu, care ocoleste coada, la Ciolos, care zboara in interes de serviciu la clasa "Economic"

Scala nesimtirii: de la Tariceanu, care ocoleste coada, la Ciolos, care zboara in interes de serviciu la clasa

O fotografie a premierului Dacian Ciolos, care a calatorit in interes de serviciu cu o cursa de linie a Tarom spre Munchen, la clasa "Economic", face furori pe retelele de socializare. Specialistii nu s-au putut abtine sa nu compare gestul premierului cu cel al presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care acum mai putin de o luna s-a prezentat la Directia Permise sa-si reinnoiasca permisul de conducere, dar nu a ramas la coada formata din aproximativ 1.000 de persoane in fata ghiseelor, ci a intrat pe o usa din curtea interioara, unde era asteptat de reprezentanti ai institutiei.

acum 60 luni (5 Sep 2016)

O fotografie a premierului Dacian Ciolos, care a calatorit in interes de serviciu cu o cursa de linie a Tarom spre Munchen, la clasa "Economic", face furori pe retelele de socializare.

Poza este insotita de un comentariu care explica faptul ca primul ministru a fost invitat de insotitoarele de bord sa ia loc la clasa Business, insa acesta a refuzat oferta si a preferat sa ramana alaturi de intreaga delegatie oficiala, formata din opt persoane, care avea bilete la clasa "Economic". Acestia au explicat, pentru "Adevarul", ca actualul premier, desi a anuntat ca nu va candida din partea vreunui partid politic la alegerile din toamna, are grija sa isi pastreze o imagine pozitiva, de "baiat bun".

"Cu siguranta, echipa de consilieri ai lui Dacian Ciolos a luat in calcul posibilitatea ca fotografia va ajunge in spatiul public. Nu oricine ar avea parte de atata sustinere din partea internautilor, spre exemplu daca Victor Ponta ar fi facut un gest similar, oamenii nu si-ar fi schimbat parerea despre el. In schimb, Dacian Ciolos si-a creat un profil care are aceasta caracteristica de normalitate", este de parere Adrian Zabava, specialist in comunicare politica. "Calin Popescu Tariceanu a starnit furie aratand ca i se pare normal sa aiba parte de beneficii datorita functiei pe care o ocupa", a spus Zabava.

Si sociologii sunt de parere ca Dacian Ciolos isi construieste o imagine pozitiva prin gesturile simple pe care le face. Nu cred ca este prima data cand domnul Ciolos face acest lucru, cu siguranta cat a fost la Bruxelles a mai facut acest lucru, doar ca acum impactul de imagine este mai mare. Nu consider ca este socant, iar cu siguranta cota de aprecieri va creste. Este un contramodel pentru politicienii care folosesc mijloace de transport proprii extravagante, in situatii care nu ar cere asa ceva", a declarat Alfred Bulai, sociolog. "Este un exemplu pentru ca, se stie, uneori, parlamentarii stau la un hotel cu multe stele, iar subordonatii stau la un alt h... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro