Scadere ACUTA a preturilor in prima luna a anului, potrivit INS. IATA cum se justifica

Scadere ACUTA a preturilor in prima luna a anului, potrivit INS. IATA cum se justifica

Inflatia anuala a fost de 2,1% in prima luna a anului, fata de ianuarie 2015, potrivit datelor prezentate astazi de Institutul National de Statisitica. In cazul serviciilor, cea mai mare scadere s-a consemnat la nivelul celor de apa canal, salubritate, unde preturile au scazut cu 6,9%, dar si la nivelul biletelor CFR, unde tarifele au scazut cu 3,1%.

acum 96 luni (15 Feb 2016)

Inflatia anuala a fost de 2,1% in prima luna a anului, fata de ianuarie 2015, potrivit datelor prezentate astazi de Institutul National de Statisitica.

In ianuarie fata de decembrie 2015, preturile alimentelor au crescut cu 0,47%, in timp ce tarifele marfurilor nealimentare au scazut cu 1,5%, iar cele ale serviciilor cu 1,1%.

In ianuarie fata de decembrie, cea mai mare scadere de pret a fost consemnata la nivelul bauturilor alcoolice, cu 1,5%.

Cea mai mare crestere de pret s-a consemnat la nivelul legumelor si conservelor de legume, cu 3,07%.

In cazul serviciilor, cea mai mare scadere s-a consemnat la nivelul celor de apa canal, salubritate, unde preturile au scazut cu 6,9%, dar si la nivelul biletelor CFR, unde tarifele au scazut cu 3,1%.

Potrivit analistilor ING Bank, scaderea de preturi anuala a fost generata de diminuarea TVA la inceputul anului, dar si pe parcursul lui 2015. Citeste si:

+Cum arata MAGAZINUL din PUSCARIE unde preturile sunt ca intr-un MALL DE

+Primarul Boc ii salveaza pe fostii adversari din PNL | Romania 4

+De ce nu merg romanii in sejururi de 160 de lei la ... Citeste intreg articolul pe evz.ro