Satul lui Iuliu Maniu a votat Declaratia de Unire cu Republica Moldova. "Maniu si-a dorit ca toti romanii sa traiasca intr-o Romanie intregita"

Satul lui Iuliu Maniu a votat Declaratia de Unire cu Republica Moldova.

Badacin, satul lui Iuliu Maniu, este prima localitate din judetul Salaj care a votat Declaratia de Unire cu Republica Moldova, la propunerea avocatului Vasile Gil - Baroul Bucuresti, ca raspuns la votul celor peste 60 de localitati din Republica Moldova care au semnat pana acum declaratii de unire.

acum 41 luni (2 Mar 2018)

Badacin, satul lui Iuliu Maniu, este prima localitate din judetul Salaj care a votat Declaratia de Unire cu Republica Moldova, la propunerea avocatului Vasile Gil - Baroul Bucuresti, ca raspuns la votul celor peste 60 de localitati din Republica Moldova care au semnat pana acum declaratii de unire. Generatia de azi are datoria morala de a lupta pentru aceleasi idealuri aparate cu pretul vietii lor de inaintasii nostri. Poporul roman nu poate sarbatori Centenarul Unirii 2018 despartit si fara o parte din teritoriile romanesti care au facut obiectul marii sarbatori de la Alba Iulia in 1918.

Nu trebuie sa uitam suferintele trecutului, chinurile fratilor, parintilor si bunicilor nostri, care au luptat pentru pamantul acesta romanesc, umiliti prin lagarele sovietice de unde, unii nu s-au mai intors. Mai mult, impotriva vointei lor, fratii nostri din Basarabia au fost rupti de la trupul patriei istorice din voia lui Hitler si a lui Stalin.

Prin prezenta Declaratie ne asociem demersurile primarilor din Republica Moldova/Basarabia si din Romania, de a lupta impreuna pentru recunosterea valabilitatii actului Unirii, citit de bistriteanul Iuliu Hossu la 1 Decembrie 1918. Ne exprimam dorinta de a sarbatori impreuna Centenarul Marii Uniri 1918-2018, impreuna ca frati si fara ca pamantul romanesc sa aiba granita la Prut".

"Documentul semnat de noi nu are niciun fel de incarcatura juridica, el este pur si simplu un act de solidaritate cu cele peste 60 de primarii din Republica Moldova care au semnat deja Declaratia de Unire cu Romania. Ne dorim sa sarbatorim impreuna cu fratii de peste Prut Anul Centenarului, acesta fiind motiv de sarbatoare a romanilor de pretutindeni. Pentru noi, cei din Badacin, semnarea acestui act are o incarcatura cu atat mai mare cu cat Iuliu Maniu si-a dorit ca toti romanii sa traiasca intr-o Romanie intregita. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro