Satul din Dolj care ar fi tocmai bun pentru un muzeu in aer liber. Trei familii mai locuiesc in Bucicani: "Cand ploua sau ninge, suntem prizonieri aici"

Satul din Dolj care ar fi tocmai bun pentru un muzeu in aer liber. Trei familii mai locuiesc in Bucicani:

Oamenii din satul Bucicani din Dolj povestesc ca salvarea si pompierii au ajuns in 60 de ani doar de cateva ori in zona. Inainte de 1989 in satul Bucicani erau peste 100 de familii, iar daca autoritatile ne-ar face un minim de conditii cu siguranta acest loc de vis ar fi din nou populat", a spus doljeanca.

acum 52 luni (26 Jun 2016)

Oamenii din satul Bucicani din Dolj povestesc ca salvarea si pompierii au ajuns in 60 de ani doar de cateva ori in zona. Cele trei familii care locuiesc izolate de lume sustin ca din cauza drumului impracticabil s-a ales praful de tot, iar in zona mai sunt doar cateva case care stau sa cada. Au cerut autoritatilor o mana de ajutor, dar de fiecare data au primit doar promisiuni.

"Ambulanta a venit in 60 de ani de cand ma stiu eu de doua ori in satul Bucicani. Mai suntem doar trei familii in acest loc uitat de lume", a povestit Ion Carstov. Trei familii mai locuiesc in satul Bucicani din judetul Dolj Ilinica Carstov, in varsta de 83 de ani, s-a nascut in satul Bucicani, din judetul Dolj, iar femeia a declarat ca s-a obisnuit cu greu. Batrana a povestit cu lacrimi in ochi ca in momentul de fata singuratatea o necajeste cel mai tare. Eu, la 83 de ani, nu pot sa merg cinci kilometri pe jos. Este vai de mine, dar am noroc cu copiii care vin si imi aduc tot ce am nevoie. Este un sat izolat de lume, iar noi suntem pustnici. Pe nimeni nu intereseaza soarta noastra, iar autoritatile ne-au promis de ani buni ca o sa ne faca drumul, dar totul a ramas la stadiul de promisiune", a spus batrana. Ilinca Carstov a declarat ca autoritatile au uitat de satul Bucicani Cele trei familii care mai locuiesc in satul Bucicani din judetul Dolj sunt rude. Dominica Ionescu povesteste ca locul este unul de vis, dar din pacate nu sunt conditii pentru a putea duce un trai decent. Zona a ramas imbatranita, iar casele arata exact ac acum 100 de ani. Inainte de 1989 in satul Bucicani erau peste 100 de familii, iar daca autoritatile ne-ar face un minim de conditii cu siguranta acest loc de vis ar fi din nou populat", a spus doljeanca. Satul Bucicani poate fi transformat intr-un muzeu in aer liber Autoriatile din comuna doljeana Predesti au precizat ca la rectificarea bugetara suma primita pentru reabilitarea drumurilor a fost prea mica, iar satul Bucicani nu a intrat in planul de modernizare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro