Satul cu un singur locuitor. "E foarte grea singuratatea, dar asta e, ce sa faci?"

Satul cu un singur locuitor.

Calistita Vintilani sau Calistita lui Pacala, cum ii spun localnicii de la Izverna, dupa porecla socrilor sai, a venit in sat la varsta de 13 ani, cand s-a maritat cu un baiat de aici, din Vintilani.

acum 46 luni (29 Aug 2016)

Calistita Vintilani sau Calistita lui Pacala, cum ii spun localnicii de la Izverna, dupa porecla socrilor sai, a venit in sat la varsta de 13 ani, cand s-a maritat cu un baiat de aici, din Vintilani. De 14 ani, sotul sau s-a prapadit, iar copiii sai, doi baieti si trei fete s-au dus care incotro, au viata lor. Nu am unde sa ma duc, nu am alta posibilitate, fetele stau si ele intr-o casa cu chirie, nu am posibilitate unde sa ma duc. Mai vin copii, cand pot, cand nu pot, ce sa fac unde sa ma duc", se plange biata femeie.

Noroc cu cei doi caini si orataniile de prin curte ca altfel ziua ar trece foarte greu. Nici cu banii nu o duce prea bine, nu a muncit niciodata, la fel si barbatul sau, asa ca traieste de pe o zi pe alta din branza pe care reuseste uneori sa o vanda la oras, la Baia de Arama.

Dar iarna este cel mai greu cand zapada trece de genunchi si trebuie sa ajunga in sat dupa o paine. Un nepot care vine cu caprele in zona face uneori poteca si in felul acesta poate razbi drumul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro